12 iunie

320 de preoţi din judeţul Prahova s-au întâlnit în conferinţă
Preoţii protoieriilor din judeţul Prahova s-au întâlnit în 11 iunie în Sala Mare a Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploieşti pentru conferinţa pastoral-misionară semestrială din anul 2009.
Ziarul Lumina

Patriarhul Daniel efectuează o vizită pastorală în Austria
În perioada 12-16 iunie Patriarhul Daniel, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, efectuează o vizită pastorală în Austria cu scopul de a sfinţi două noi biserici ortodoxe româneşti şi a se întâlni cu membri ai comunităţilor ortodoxe româneşti.
Basilica

Summa Theologica, decreţeii şi cazanul cu români
Mariusc Cruceru: “Colectivul coordonat de Alexander Baumgarten realizează nu numai o traducere școlărească admirabilă (în sensul scholar), ci o transpunere care a presupus ca pas precedent, şi anume o bună echipare în filozofia și teologia medievală.”
MariusCruceru.ro

Reformed Church in America Leaders Adopt Belhar Confession
The Belhar Confession, which was first drafted in 1982, is a theological confrontation of the sin of racism and affirms the unity of the church and among all people, reconciliation within church and society, and God’s justice. RCA general secretary Wes Granberg-Michaelson described the decision as the most important and historically significant at this year’s General Synod
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s