11 mai

Recensământul sfinţilor locali: scorul ortodocşi-catolici este 100-1
Biserica Ortodoxă Română are peste o sută de canonizări la activ, unele fiind făcute fără a avea probe suficiente ale sfinţeniei. Catolicii români au doar un singur sfânt şi-l aşteaptă pe al doilea.
Cotidianul

Ţara celor 1.200 de biserici din lemn
O firmă privată din Ardeal, specializată în branding, a investit în realizarea unei serii de cinci documentare care au ca scop promovarea României. Filmele vor arăta poveştile unor biserici din lemn, din cele 1.200 din ţară, în dorinţa de a le arăta străinilor minunăţiile realizate de meşterii români. Norvegia are „numai” 1.000 de biserici din lemn, ne spun realizatorii documentarelor.
România liberă

Papa Benedict al XVI-lea în Ţara Sfântă
Teşu Solomovici: „Sute de milioane de oameni vor urmări începând de azi prin mass-media pelerinajul Suveranului Pontif în Ţara Sfântă. Este o vizită istorică, cu conotaţii politice, religioase şi culturale profunde. Şeful Bisericii Catolice, reprezentantul lui Iisus pe pământ, soseşte în Ţara Sfântă într-unul din momentele cele mai tensionate şi mai complicate din istoria acestor frământate pământuri. Nebulozitatea politică în tot ce priveşte viitorul Orientului Mijlociu şi soarta tratativelor israeliano-palestiniene-arabe este mai grea ca niciodată.”
Ziua

Breakaway Group Asks Court to Dismiss Episcopal Church Lawsuit
A group of churches in Texas that split from The Episcopal Church (TEC) is asking a civil court to dismiss a lawsuit that was filed against it last month by the U.S.-based church body and a diocese that shares its name.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s