1 mai

COMUNICAT DE PRESĂ: Înfiinţarea Consiliului Consultativ Etico-juridic
Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, în şedinţa din data de 30 aprilie 2009, a hotărât înfiinţarea Consiliului Consultativ Etico-juridic, organism al Administraţiei Patriarhale ce va suplini activitatea Comisiei de Bioetică din cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Scopul Consiliului Consultativ Etico-juridic este de a răspunde prompt şi bine argumentat problemelor cu caracter etic şi juridic din societatea românească, în special în domeniul iniţiativelor legislative.
Basilica

Conferinţa Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia: 1-3 mai 2009
Mitropolia Olteniei organizează în perioada 1-3 mai la Mănăstirea Tismana Conferinţa Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia. Evenimentul cultural face parte dintr-un proiect elaborat de Arhiepiscopia Craiovei în colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi Fundaţia ‘Cuvântul care zideşte’ şi va avea ca temă de dezbatere ‘Tinerii în viaţa Bisericii azi. Formarea spiritului de voluntariat la tineri’. Participă peste 70 de tineri reprezentanţi ai grupurilor de iniţiativă existente în parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei.
Basilica

Seminar “Ce ştim despre Darwin?”
În 1-3 mai, la Institutul Teologic Adventist din Cernica, prof. dr. Antonio Cremades susţine seminarul “Ce ştim despre Darwin?”
Intercer

Ortodoxie şi evanghelism (1)
James Stamoolis: „Biserica Ortodoxă poate fi descrisă cel mai bine ca şi comuniunea bisericilor care îl recunosc pe patriarhul de la Constantinopol şi sunt la rândul lor recunoscute de acesta ca făcând parte din „familia” bisericilor ortodoxe. […] În timp ce bisericile vestice au tendinţa de a utiliza termenul de „ortodoxie” în sensul de „doctrina corectă”, Biserica Ortodoxă este preocupată să aibă o închinare corectă. Biserica Ortodoxă se concentrează mai mult asupra lui Dumnezeu, decât asupra individului.”
danutm.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s