11-12 aprilie

Catolicii celebrează, astăzi, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos iar ortodocşii sărbătoresc Floriile
Peste un miliard de catolici din lumea întreagă celebrează, în această duminică, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, cea mai importantă sărbătoare din calendarul creştin. În prezenţa a mii de prelaţi şi credincioşi, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat, la Vatican, mesa de Înviere. Creştinii ortodocşi celebrează, tot astăzi, cu o săptămână înainte de Paştele ortodox, Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor, zi ce deschide seria comemorării evenimentelor din Săptămîna Mare.
HotNews

Preşedintele şi premierul le-au adresat urări cetăţenilor care sărbătoresc Paştele Catolic
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc le-au adresat astăzi un mesaj de Paşte credincioşilor romano-catolici, evanghelici şi reformaţi, urându-le să se bucure de aceste momente.
Realitatea.net

Preoţilor spanioli li s-a sugerată să doneze pentru Caritas
Preoţilor din Spania li se cere să dea ceva mai mult în această Săptămână Mare: 10% din salariul lor. Episcopul Angel Rubio Castro de Segovia a făcut această cerere luni celor aproximativ 120 de preoţi din Dieceza sa, sugerându-le să doneze o parte din salariu pentru organizaţia Caritas diecezană. Un astfel de gest ar fi „un semn al carităţii pe care Domnul o cere de la noi în celebrarea Euharistiei”.
Catholica

Religious Liberty Groups Spotlight Sri Lanka Crisis
Religious freedom groups are calling on Christians around the world to pray for humanitarian efforts to reach uprooted Sri Lankan civilians affected by the ongoing civil war and for the country to respect religious freedom.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s