17 martie

De la pantomimă la Dumnezeu şi retur (1)
Radu Călin Cristea: “Dl Puric începe să valseze peste prăpăstii. Suferă de o boală veche a unei părţi a spiritualităţii româneşti: un etnocentrism răspicat ce-l exclude pe nesimţitelea din discuţiile înalte în care se amestecă altfel fără inhibiţii. De o parte aşează România, un centrum mundi al creştinătăţii ortodoxe, un buric al pământului, care filtrează cu un aer de suzeranitate contactele cu exteriorul. În numele protejării identităţii naţionale şi etnice, dl Puric dezvoltă un nombrilism sumar motivat, dar plin de patos şi puseuri mesianice. Marile axe ale spiritualităţii universale se intersectează în România, legitimând ‘esenţa de neînfrânt creştină a neamului românesc’.”
Adevărul

Întâlnirea Colegiului Decanilor Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din România, Sibiu, 19 martie 2009
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, organizează în ziua de 19 martie a.c., la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, Întâlnirea Colegiului Decanilor Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din România.
Basilica

Credinţa unui creştin din Malaezia recunoscută de curtea islamică
Într-o victorie rară pentru minorităţile religioase din Malaezia, un bărbat, crescut ca şi creştin de către mama sa, după ce tatăl musulman şi-a abandonat familia când acesta avea numai două luni, a fost recunoscut în mod legal ca fiind non-musulman, de o către o curte islamică.
Ştiri Creştine

Conservative Anglican Rejects Priest’s Defense of Episcopal Church
A conservative Anglican has rejected comments from a priest who believes The Episcopal Church has been „pilloried” and described in „misleading” ways. Conservative Anglicans are currently in the process of establishing a new North American province called the Anglican Church in North America – which is seen as a rival body to The Episcopal Church and the Anglican Church of Canada.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s