9 martie

9 martie – Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi prăznuiesc pe Sfinţii 40 de mucenici
Potrivit tradiţiei, cei 40 de mucenici, ostaşi în armata romană, au fost martirizaţi deoarece au refuzat să se supună obiceiului păgân de a aduce jertfe zeilor pentru a fi ocrotiţi în luptă, justificându-şi atitudinea prin credinţa lor creştină.
HotNews

Simboluri creştine
Dănuţ Mănăstireanu: “Lumea evanghelică este dominată de iconoclasm. Acesta este moştenit din teologia Reformei şi se bazează pe o interpretare restrictivă a poruncii a doua din Decalog. Lumea creştină antică nu a avut însă asemenea constipaţii teologice. Pentru greci, mai ales, ca şi pentru alţi orientali, simbolul era esenţial pentru imaginalul religios al omului.”
danutm.wordpress.com

Fondatorul Sant Egidio recunoscut ca „mare european”
Andrea Riccardi va primi Premiul internaţional Carol cel Mare, fiind recunoscut astfel ca un „mare european” a cărui viaţă a fost pusă în slujba aproapelui. Fondatorul comunităţii catolice Sant Egidio a fost informat despre premiu marţi, urmând să îl primească în 21 mai.
Catholica

World Seems Immune to Violence Against Women, Says Church Group
The world is guilty of ignoring the high rate of violence against women and the increased risk of abuse the economic crisis has put them in, said leaders of the World Alliance of Reformed Churches in a message for International Women’s Day.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s