5-6 martie

Prezentare de carte: Originea suferinţei
Dragoş Dâscă: „Datorită unei pietăţi greşit orientată, s-a răspândit, mai ales în Occident, opinia potrivit căreia creştinismul este o religie a durerii necondiţionate, a suferinţei. Dacă în Răsărit calendarul liturgic culminează cu Învierea Domnului – sărbătoare a bucuriei, echivalentul său în Apus este reprezentat de Vinerea Mare cu Patimile Mântuitorului – moment de întristare şi de străpungere sufletească. Unul dintre scopurile cărţii de faţă [Jean-Claude Larchet, Dumnezeu nu vrea suferinţa omului, Editura Sophia, 2008.] este de a arăta că nici teologia, nici antropologia, nici spiritualitatea creştină nu conduc în chip necesar la îndreptăţirea suferinţei, ci, dimpotrivă, oferă multe motive ca ea să fie de la bun început socotită drept rea.”
Ziarul Lumina

Biserica Ortodoxă din Cipru va acuza Turcia la CEDO pentru distrugerea a 522 de biserici
Biserica Ortodoxă cipriotă a anunţat joi că va lansa o acţiune în instanţa de la Strasbourg împotriva Turciei, pentru că a distrus sute de biserici din nordul insulei divizate.
Adevărul

Interdicţie pentru Episcopul Williamson în Arhidieceza de L.A.
Arhiepiscopul de Los Angeles, Cardinalul Roger Mahony, i-a interzis Episcopului Richard Williamson din SSPX să intre în vreo biserică, şcoală sau clădire aparţinătoare Diecezei pe care o conduce, atâta timp cât nu îşi retrage remarcile privind Holocaustul. Anunţul a fost făcut într-o declaraţie apărută astăzi în publicaţia diecezană, versiunea online. Cardinalul este susţinut în această iniţiativă de rabinul Gary Greenebaum, directorul pentru afacerile religioase din Comitetul Evreiesc American, şi Seth Brysk, directorul executiv pentru Los Angeles din acelaşi comitet.
Catholica

Traditional Anglicans Want to Join Catholic Church
The Vatican is considering welcoming into the Roman Catholic Church a group of traditional Anglicans who broke away from the global Anglican Communion nearly two decades ago over women’s ordination and other issues, officials say.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s