16 februarie

Împliniri şi perspective în activitatea Arhiepiscopiei Iaşilor în 2008
În data de 14 februarie 2009, în sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului Eparhial Iaşi, s-au desfăşurat lucrările Şedinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor, în care s-au prezentat, examinat şi aprobat rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial, execuţia bugetară pe anul 2008 şi bugetul arhiepiscopiei pentru anul 2009.
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Musulmanii din Kosovo se întorc la creştinism
Începând din 1985, 15.000 de albanezi kosovari s-au convertit la protestantism, dintre care 2.000 se duc frecvent la biserică, susţine pastorul Artur Krasniqi. El arată că, deşi este predominant musulman, Kosovo nu are „nicio identitate religioasă”.
Adevărul

Episcopul Williamson va revedea dovezile despre Holocaust
Episcopul Richard Williamson din Societatea Sf. Pius al X-lea (SSPX) a acordat un interviu publicaţiei germane Der Spiegel, afirmând că va revedea dovezile istorice despre Holocaustul. Prelatul este unul dintre cei patru Episcopi a căror excomunicare a fost ridicată în luna ianuarie. Scandalul internaţional a fost declanşat de retransmiterea de către televiziunea suedeză a unor declaraţii ale sale, în care este negată uciderea a şase milioane de evrei în genocidul nazist. Episcopul lefebvrist a negat existenţa camerelor de gazare, susţinând că doar două-trei sute de mii de evrei au fost ucişi.
Catholica

Important Conference on Mission with Orthodox and Baptists
The Orthodox Faculty of the St Kliment of Ohrid University, Sofia, and the International Baptist Theological Seminary, are jointly hosting a conference on “Christian Mission in Orthodox context: Canonical territory, religious freedom and issues of proselytism” (08 – 12 February 2009). With over thirty participants from Orthodox, Baptist, free evangelical, Pentecostal, Anglican and other Christian traditions the conference represents a major initiative of the two institutions.
danutm.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 16 februarie

  1. Pingback: Convertiri in Kosova « Persona

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s