12-13 februarie 2009

Comunicat privind litigiul patrimonial dintre ortodocşi şi greco-catolici
“[…] În România au fost promovate, de-a lungul timpului, mai multe iniţiative legislative care vizau împărţirea fostului patrimoniu greco-catolic în funcţie de numărul credinciosilor ortodocsi si greco-catolici. Ultima dintre acestea a fost proiectul de lege nr. 368/2007 (aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor), cel mai elaborat, care prevedea inclusiv despăgubirea unităţilor de cult greco-catolice de către Statul Român. Acest proiect a fost atacat de către Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică), întrucât aprecia că îi este defavorabil, dar contestarea lui nu constituie o soluţie de rezolvare a litigiului patrimonial dintre ortodocsii si greco-catolicii din România. […]”
Basilica

De-a Apocalipsa
Marius Vasileanu: “Revenind la lipsa de subtilitate a ortodoxiştilor şi la plaiurile româneşti, mă întreb de ce nu se revoltă mai cu credinţă, nădejde şi dragoste atunci când văd copii ai străzii locuind în canale şi bătrâni folosiţi ca sclavi de mafia cerşetoriei. Dar probabil că acestea nu au de-a face cu Apocalipsa…”
România liberă

Vaticanul recunoaşte prima societate preoţească din Asia
A fost acordată recunoaştere canonică Societăţii Misionare din Filipine, prima societate de preoţi înfiinţată în Asia, acum prezentă în 13 ţări. AsiaNews a relatat că prefectul Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor, Cardinalul Ivan Dias, a semnat decretul pontifical. Societatea Misionară din Filipine (MSP) a fost înfiinţată în 1965 de către Episcopii acelei ţări, la împlinirea a patru sute de ani de la evanghelizarea naţiunii lor.
Catholica

Church of England Moves Forward with Plans for Women Bishops
Plans for women bishops in the Church of England will move to the revision stage after a vote of approval in the General Synod Wednesday. After more than two hours of debate, the Synod voted to send draft legislation on the consecration of women bishops and a Code of Practice to a revision committee.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s