10-11 februarie

Paşapoartele biometrice, între moderaţie şi pasiune
Radu Carp: “Începutul acestui an a fost marcat de o dispută în primul rând la nivelul laicilor şi clericilor ortodocşi dar nu numai, aflată în plină derulare, pe tema introducerii paşapoartelor biometrice. Totul a început de la o scrisoare deschisă din 14 ianuarie adresată de părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, publicată în presa centrală, urmată de apariţia mai multor opinii pro şi contra. Dezbaterea organizată pe 22 ianuarie de AZEC – Asociaţia Editorilor şi Ziariştilor Creştini – nu a făcut altceva decât să constate că în interiorul Bisericii Ortodoxe există voci radicale care se opun paşapoartelor biometrice, după cum există poziţii din interiorul ierarhiei care condamnă acest demers.”
HotNews

Romanii timoceni sunt apăraţi în Parlamentul European
Europarlamentarii români Alexandru Nazare şi Marian-Jean Marinescu (PPE-DE, PDL) au depus o declaraţie scrisă prin care aduc în atenţia Parlamentului European problema încălcării drepturilor religioase ale românilor din Valea Timocului, Serbia, informează un comunicat de presă al Parlamentului European.
Ziua

Papa avertizează Brazilia împotriva sărăciei morale
Papa Benedict al XVI-lea l-a invitat pe noul ambasador al Braziliei la Sfântul Scaun să considere educaţia morală ca o modalitate de a combate o predominantă sărăcie a valorilor în ţară. Papa a lăudat eforturile Braziliei în lupta ei pentru o mai mare dreptate socială, atunci când a primit în ziua de luni, 9 februarie 2009, scrisorile de acreditare ale lui Luiz Felipe de Seixas Correa, şi a evidenţiat câteva domenii de preocupare specifică pentru Biserică. Pontiful a făcut apel la promovarea „valorilor umane fundamentale”, precum familia şi protejarea tuturor vieţilor „din momentul conceperii până la sfârşitul natural”.
Catholica

National Pastors Convention to Draw Hundreds Despite Controversies
More than 2,000 pastors and ministry workers from around the nation are expected to gather in San Diego this week for a four-day event featuring more than 50 speakers on a variety of topics affecting today’s world. Among the speakers expected to help attendees of the 9th annual National Pastors Convention „nourish your soul, engage your mind, and connect in meaningful conversation” will be respected megachurch leader Bill Hybels, founding and senior pastor of Willow Creek Community Church in South Barrington, Ill.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s