7-8 ianuarie

Reeditarea Bibliei de la 1688
Celebra Biblie a lui Şerban Cantacuzino (1688, Bucureşti) a început să fie publicată pe fascicule, ca parte a unei ediţii critice, în 1988, sub titlul “Monumenta Linguae Dacoromanorum”. De atunci au apărut 7 volume. “Monumenta Linguae Dacoromanorum” va avea 26 de volume, fiecare de circa 1.500 de pagini.
vaisamar.wordpress.com

Brandul Isus Cristos?
Dănuţ Mănăstireanu: “Poate că cel mai strident exemplu de lipsă de scrupule financiare, de superficialitate teologică, dar mai ales de aroganţă, este cel al seriei Left Behind, scrisă de Tim LaHaye şi Jerry Jenkins. Dincolo de valoarea literară îndoielnică a acestor producţii şi de modul senzaţionalist în care este abordată o teorie escatologică minoră, recentă şi cvasi-eretică (cine citeşte, să înţeleagă), avem de-a face aici cu un adevărat imperiu mediatic.”
danutm.wordpress.com

Catehismul Bisericii Catolice online
Compendiul Catehismului Bisericii Catolice este disponibil online spre consultare pe ProFamilia. Un best seller în mediul catolic în anul lansării, Compendiul este prezentat astfel de Papa Benedict: „Este o sinteză fidelă şi sigură a Catehismului Bisericii Catolice. El cuprinde, în mod concis, toate elementele esenţiale şi fundamentale ale credinţei Bisericii, astfel încât constituie, după cum a fost dorit de predecesorul meu, un fel de vademecum, care să permită persoanelor, credincioase sau nu, să cuprindă, într-o privire de ansamblu, întreaga panoramă a credinţei catolice”.
ProFamilia

Legile italiene vor fi filtrate pe viitor pentru Vatican
Legile italiene vor fi acum mai atent studiate de oficialii Vaticanului înainte să fie acceptate pentru Statul Vatican. O nouă lege, semnată în octombrie anul trecut de Papa Benedict al XVI-lea, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. În baza acestei decizii, legile italiene vor fi analizate fiecare în parte înainte să fie recunoscute de guvernul Vaticanului.
Catholica

Orissa’s Christians Still Hiding in Forests
Despite the presence of thousands of paramilitary forces in the north-eastern Indian state, hundreds of people, including many Christians and Hindus, are believed to be hiding in forests. They are fearful of a repercussion of the violence that swept through Orissa late last year after the murder of a radical Hindu leader.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s