3-4 ianuarie

Anul Richard Wurmbrand
La iniţiativa sitului Libertate Religioasă, creştinii români îl celebrează de-a lungul întregului an 2009, an declarat “Anul Wurmbrand”, în semn de omagiu la comemorarea centenarului naşterii sale. Acest site îi este dedicat în întregime şi este dezvoltat cu scopul de a recupera cât mai mult din bogăţiile moştenirii sale spirituale. Datorită contextului în care a trăit, Richard Wurmbrand este mult mai bine cunoscut în afara graniţelor decât de compatrioţii săi, aşa că noi considerăm ca un gest de reparaţie morală acest demers care doreşte să ajute pe conaţionalii noştri să-l descopere pe acest titan al credinţei creştine.
www.richard-wurmbrand.ro

Chiraleisa
Chiraleisa desemnează „umblatul preotului cu botezul”. Termenul „chiraleisa” vine de la grecescul „Kyrie Eleison” şi înseamnă „Doamne miluieşte”. În unele sate din Moldova există obiceiul ca în Ajunul Bobotezei, grupuri de copii să meargă din casă în casă să vestească sosirea preotului cu „botezul”. Copiii nu rostesc, ca la Crăciun, texte versificate, ci strigă de trei ori „Chiraleisa!”. Ei primesc în schimb mere, nuci şi prăjituri.
Creştin Ortodox

Este informaţia din Vechiul Testament demnă de încredere?
Silviu Tatu: “Cu siguranţă da, spune K. A. Kitchen în On the Reliability of the Old Testament (Grand Rapids, Michigan: William B. Eerdmans, 2003, retipărit în 2006, 662 pag., 37 tabele, 50 imagini, index de subiecte, index de referinţe biblice). […] Kitchen aduce în această lucrare, cu umorul reţinut de care este cunoscut printre colegi şi prieteni, răspunsurile ştiinţifice care temperează agenda minimalistă a arheologilor din a doua jumătate a secolului XX. Teologi liberali ca John Van Seters, Thomas L. Thompson sau Israel Finkelstein vor găsi lucrarea aceasta mai greu de înghiţit, bineînţeles dacă vor intenţiona vreodată să-i dea un răspuns.”
statu.wordpress.com

The State of the Canadian Church – part 1: The Church as we saw it
Jim Coggins: „There were 102 full news stories posted on CC.com in 2008. An analysis reveals that 13 concerned the Roman Catholic Church, nine featured mainline Protestant churches, nine featured evangelical churches and two featured charismatic churches. Those ratios very generally correspond to the relative sizes of the various church traditions in Canada.”
Canadian Christianity

Salvation Army hostel manager receives MBE
The manager of a Salvation Army hostel has received an MBE for his services to the homeless. Tony Thornton has dedicated the last 16 years to working with homeless men at Tom Raine Court in Darlington, where his own family home forms part of the 30-bed hostel.
Christian Today

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 3-4 ianuarie

  1. Si in Moisei/Maramures, de unde sunt eu, se umba cu Chiraleisa. Numai ca acolo copii strigau „Tiralexa”. Si mergeam de la o casa la alta, cateva case, pana cand alti si alti copii refaceau grupul din care cei care venisera destul de mult se intorceau la casa lor. Mi se pare ca noi primeam bani. Nu stiu daca mai umbla si acuma copii cu „Tiralexa” in sat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s