Info Creştin – 25-26 decembrie 2008

Poate creşte Isus mare?
Silviu Tatu: “Aşa emoţionantă cum este ea, alegoria naşterii şi creşterii lui Isus în inimă are o aplicabilitate temporară limitat evanghelistică, dar păguboasă pe termen lung, ca să nu mai spun că nu are multe în comun cu teologia. Isus pe care îl prezintă Scriptura, inclusiv evangheliştii, este un Isus matur, Dumnezeu-Adevărat din Dumnezeu-Adevărat, în ciuda umanităţii Sale reale şi perfecte. Credinţa în Isus nu este credinţa într-un Isus imatur, incipient, anemic sau în creştere. Credinţa în Isus este convingerea de a te supune înaintea unui Isus matur, desăvârşit şi plin de autoritate.”
statu.wordpress.com

C.S. Lewis: Ce înseamnă Crăciunul pentru mine
C.S. Lewis: “Trei lucruri poartă numele de Crăciun. Unul este sărbătoarea religioasă. E ceva important şi obligatoriu pentru creştini (…). Al doilea (are legături istorice complexe cu primul, dar nu e nevoie să intrăm în detalii) este o sărbătoare populară, un prilej de veselie şi ospitalitate. (…) Al treilea lucru numit Crăciun este din nefericire treaba tuturor. Mă refer desigur la forfota comercială. Schimbul de cadouri a fost o componentă măruntă pe vremuri. Îndrăgostiţii erau cei care îşi trimiteau daruri de amor; copii primeau jucării şi fructe. Dar ideea că nu doar toţi prietenii, ci şi toate cunoştinţele ar trebui să-şi facă reciproc cadouri, sau cel puţin să-şi trimită felicitări scrise, este relativ modernă şi a ne-a fost impusă de comercianţi.”
vaisamar.wordpress.com

Vatican – Papa Benedict a adresat mesajul de Craciun
Papa Benedict al XVI-lea a adresat joi mesajul de Crăciun de la Balconul Bazilicii Sfântul Petru din Vatican şi a rostit tradiţionala binecuvântare „Urbi et Orbi” în peste 60 de limbi.
HotNews

Crăciunul sărbătorit azi în mod oficial pentru întâia dată în Irak
În această ţară predominant musulmană, unde mica minoritate creştină a fost şi este sever persecutată de fundamentaliştii islamici, pentru întâia dată în istorie Crăciunul a fost declarat în mod oficial drept zi de sărbătoare.
Mersul Vremurilor

Europe’s Megachurch Pastor Linked to Business Scandal
The pastor of the largest church in Europe has recently been drawn into a financial dispute concerning $100 million invested in a failed business venture that he had allegedly encouraged church members to participate in. Ukrainian charismatic pastor Sunday Adelaja, founder of the 30,000-member Embassy of the Blessed Kingdom of God for All Nations in Kiev, is accused by some Pentecostal leaders of plotting an investment scheme and planning to run off with the funds after promising huge returns to members.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s