Info Creştin – 23-24 decembrie 2008

Un nou Episcop pentru Dieceza de Oradea
După ce în anul 2006, la împlinirea vârstei de 75 de ani, conform prevederilor Codului de Drept Canonic, PS Tempfli József, Episcop romano-catolic de Oradea, şi-a prezentat renunţarea la oficiul de Episcop diecezan, Papa Benedict al XVI-lea, în data de 23 decembrie 2008, l-a numit ca nou Episcop romano-catolic de Oradea pe prelatul Böcskei László, vicar general şi moderator al Curiei Episcopale din Timişoara.
Catholica

Protejarea patrimoniului şi susţinerea Bisericii, priorităţi ale noului guvern
Noul Guvern îşi propune ca obiective pe perioada mandatului 2009-2012 oprirea procesului de degradare a patrimoniului cultural naţional, precum şi restaurarea, protejarea şi promovarea acestuia prin dezvoltarea proiectelor integrate şi a reţelelor de cooperare culturală.
Ziarul Lumina

La anul…
Teodor Baconsky: “Mi se pare corect ca BOR să mediteze la ceea ce se întîmplă acum în Grecia vecină, unde corupţia clasei politice şi indolenţa (ana)cronică a clerului au generat anarhie. Ca şi la vecinii noştri, balcanismul românesc se asociază dezastruos cu nesimţirea comunitară, stimulată de o viaţă religioasă paralelă cu aşteptările profunde ale societăţii.” (Dilema veche, nr. 254-255, 23 decembrie 2008)

Pontiful crede că e nevoie de o „ecologie a omului
Protejarea naturii este o misiune esenţială pentru Biserică, dar ea nu e mai importantă decât protejarea naturii persoanei, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea în discursul de ieri din cadrul schimbului de urări de Crăciun cu prelaţi şi membri ai Curiei Romane. „Dat fiind că credinţa în Creatorul este un element esenţial al crezului creştin, Biserica nu poate şi nu trebuie să se limiteze la transmiterea către credincioşi doar a mesajului mântuirii”, a afirmat el.
Catholica

Most Americans Say ‘Merry Christmas’
More than three out of four Americans (77 percent) say they greet with “Merry Christmas,” according to a Fox News poll taken Dec. 9-10. And 21 percent say they feel obligated to say “Happy Holidays,” a more inclusive greeting that can also apply to Hanukkah, Kwanzaa, and other celebrations.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s