Info Creştin – 15-16 decembrie 2008

Primul iezuit român hirotonit în Cetatea Eternă
Ordinul iezuit şi Provincia Română a Societăţii lui Isus a trăit sâmbătă, 13 decembrie 2008, la Roma, bucuria ridicării de la treapta diaconală la treapta preoţiei a călugărului iezuit Claudiu Ciubotariu prin impunerea mâinilor P.S. Florentin, eparh de Cluj-Gherla. La eveniment au participat un semnificativ număr de iezuiţi, colegi şi prieteni ai noului hirotonit, alături de un grup preoţi greco-catolici români din Roma, însoţiţi de rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, Pr. Claudiu Pop, şi de corala acestuia care au dat răspunsurile la liturghie.
BRU.RO

Vase cu inscripţii creştine, descoperite la Hîrşova
Fragmentele de vase nu sînt mari şi inscripţiile se văd abia după spălarea materialelor şi mult mai bine în timpul prelucrării acestora, etapă în care se află acum specialiştii. Spre exemplu, pe un fragment de vas se află o cruce, pe un altul o monogramă cu numele lui Iisus Hristos, iar pe un altul, o inscripţie mai elaborată, care se traduce „Maria naşte pe Iisus”.
www.telegrafonline.ro

Papa a cumpărat tabloul unui ieşean pentru muzeul Vaticanului
Pictura „A Sign from God” („Un semn de la Dumnezeu”), semnată de pictorul ieşean Dan Cumpăta, în vârstă de 49 de ani, stabilit în Statele Unite ale Americii, a intrat în colecţia Muzeului de Artă de la Vatican.
Gardianul

Fiii cerului. Creştinismul în China
Extrase dintr-un articol apărut în publicaţia The Economist, Fiii cerului (Sons of heaven) în octombrie 2008: „Exisă până în 130 milioane de creştini în China. Asta înseamnă că sunt mai mulţi creştini decât comunişti (membri partidului numără 74 milioane). […] După masacrul din Piaţa Tienanmen din 1989, mulţi democraţi decepţionaţi s-au converit la creştinism: şase din cei aprox. 30 de lideri ai studenţilor au devenit creştini.”
Clujul Evanghelic

Social Gospel is ‘Marxism in Christian Clothing,’ Says Warren
Best-selling author, social activist and megachurch pastor Rick Warren described the social gospel supported by many of the mainline churches as “Marxism in Christian clothing.”
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s