Info Creştin – 23 noiembrie 2008

15 organizaţii semnalează încălcări grave ale libertăţii religioase şi de opinie în România
„Creştinii-ortodocşi protestează împotriva discriminării de orice fel, condamnînd ideile şi manifestările fasciste, rasiste sau xenofobe, invitînd instituţiile şi autorităţile statului să se menţină în limitele unei democraţii reale care să asigure dreptul la opinie şi credinţă. Orice aspect al vieţii sociale, precum şi orice perspectivă asupra fenomenelor şi evenimentelor istorice poate constitui obiect de cercetare sau de dezbatere pentru oricine, atîta timp cît prin aceasta nu este pusă în pericol viaţa nimănui şi nu se încalcă ordinea publică şi drepturile fundamentale ale omului.”
savatie.wordpress.com

Evanghelizare în penitenciarele Aiud şi Arad
În perioada 15-21 noiembrie 2008, Fundaţia Umanitară Rescue a desfăşurat o nouă activitate de evanghelizare în penitenciarele din Aiud şi Arad, la care au participat un grup de danezi însoţiţi de Thorkil Jorgensen şi un grup de tineri din Cluj.
Rescue

Biertan – centrul religios al saşilor din Transilvania, timp de trei secole
Şapte dintre satele săseşti, cu bisericile lor fortificate, fac astăzi parte din patrimoniul mondial UNESCO. Biertan-Birthälm este primul loc din Transilvania considerat a fi foarte important pentru comunitatea internaţională. Biserica-hală de aici a fost construită între 1492-1515 şi este un rezultat al goticului târziu, cu elemente de Renaştere la unele portale. Uşa sacristiei este considerată o capodoperă a genului. Din 1572 până în 1867, Biertan a fost sediul episcopatului săsesc, aceasta favorizând construirea uneia dintre cele mai puternice cetăţi ţărăneşti din Transilvania, în jurul bisericii fortificate.
Ziarul Lumina

Cina Domnului în protestantism
Sorin Sabou: „Luther preia ideea prezentei reale a lui Cristos in elementele Cinei, dar nu o accentueaza si ea va fi intotdeauna in umbra promisiunii si beneficiilor sacramentului, a Cuvantului. Critica pe care o aduce Luther intelegerii Cinei in romano-catolicism este ca beneficiile iertarii si indreptatirii numai prin credinta sunt anulate, pentru ca Cina poarta cu ea ideea jertfei care inlatura jertfa lui Cristos de pe cruce (LW 35, 80), il face pe preot mijlocitor (LW 35, 100), si astfel face ca jertfa din ea sa fie o fapta buna (LW 36, 35). Cu alte cuvinte critica lui Luther nu este in domeniul transubstantierii, ci in al indreptatirii si harului.”
sorinsabou.com

American Bible Society Taps New Leader
The executive vice president of the American Bible Society will serve as the organization’s next president beginning Jan. 1, 2009, according to an announcement this past week. The Rev. Dr. R. Lamar Vest has accepted the Board of Trustees’ invitation to serve as the next president and will take on the full responsibilities as the new ABS head following a short period of transition, announced ABS Board Chairman Dr. Dennis C. Dickerson.
Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s