Info Creştin – 21 noiembrie 2008

Salariile preoţilor au fost corelate cu cele ale cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar
În ziua de 20 noiembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 778/2008 Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2008, referitoare la modificarea Legii 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului. Această ordonanţă de urgenţă este rezultatul demersurilor întreprinse de Patriarhia Română în ultimele luni pe lângă Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Guvernul Romaniei. Este vorba de o corelare şi nu de o asimilare, întrucât în baza acestui act normativ un preot va primi 65 % din salariul de bază al unui cadru didactic cu acelaşi nivel de studii, cu acelaşi grad profesional şi cu aceiaşi vechime. Pentru personalul clerical, activând în unităţi de cult cu venituri reduse, contribuţia din partea statului este de 80 % din salariul de bază al unui cadru didactic. (Biroul de Presă al Patriarhiei Române)
Basilica

600 de ani de atestare documentară a Mănăstirii Snagov
Vineri, 21 noiembrie 2008, la praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia Sfânta Liturghie la biserica Mănăstirii Snagov. Cu acest prilej vor fi aniversaţi cei 600 de ani de atestare documentară a acestei vetre monahale, centru de cultură şi spiritualitate ortodoxă din apropierea Bucureştilor.
Basilica

Învăţătura Apostolului Paul despre justificare
Miercuri, 19 noiembrie 2008, în cadrul unei noi audienţe generale dedicate reflecţiei asupra Sf. Paul, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat că doctrina despre justificare a lui Martin Luther este corectă dacă credinţa „nu se opune carităţii”. Expresia lui Luther „doar prin credinţă” este adevărată „dacă credinţa nu se opune carităţii, iubirii”.
Catholica

Planurile Consiliului pentru Laici pe următorii ani
Consiliul Pontifical pentru Laici din Vatican are un calendar plin pentru anii următori, cu planuri pentru un maraton Ţara Sfântă – Roma, Ziua Mondială a Tineretului, un forum despre iubire şi un serviciu de informaţii privind viziunea creştină despre femeie. Aceste planuri au fost anunţate de secretarul Consiliului, Episcopul Josef Clemens, la încheierea celei de-a 23-a Adunări Generale a dicasterului, a relatat L`Osservatore Romano.
Catholica

Bani, mâncare şi alcool pentru uciderea de creştini
Extremiştii hinduşi oferă recompense în bani, mâncare şi alcool grupurilor care se angajează să ucidă creştini sau să distrugă locuinţele acestora din statul indian Orissa. „Preţul vehiculat pentru uciderea unui preot creştin este de 250 de dolari americani”, a declarat Faiz Rahman, preşedintele unei organizaţii care a construit mai multe orfelinate în statul Orissa, din estul Indiei, citat de The Times.
www.ziare.com

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s