Info Creştin – 11-12 noiembrie 2008

Patriarhul Daniel va primi vizita ambasadorului Republicii Elene la Bucureşti
În ziua de 13 noiembrie 2008, ora 11.00, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, Prefericitul Părinte Patriarh Daniel va primi vizita Excelenţei Sale, dl. Georgios Poukamissas, ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti.
Basilica

Părintele Boian salută decizia Patriarhiei Române de a construi biserici pentru românii din Timoc
Protopopul de Dacia Ripensis din Timoc, părintele Boian Alexandrovici, consideră oportună decizia Patriarhiei Române de a construi biserici de lemn pentru românii din Serbia. Proaspăt numit în funcţia de consilier eparhial şi personal al Patriarhului Daniel, Episcop locţiitor al Episcopiei « Dacia Felix », părintele Boian consideră că decizia „este dovada clară că Biserica Ortodoxă Română este alături de românii din văile Dunării, Moravei şi Timocului, care, timp de 170 de ani, au fost lipsiţi de liturghie în limba maternă”.
Romanian Global News

Biserica Ortodoxă Sârbă nu aprobă cererea de retragere a Patriarhului Pavle
Aflat în ședință de lucru la Belgrad, Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe a luat în discuție cererea de retragere din funcție a Patriarhului Pavle, depusă la 8 octombrie 2008, motivată de starea sănătăţii Patriarhului în vârstă de 94 de ani. În comunicatul publicat pe site-ul oficial al Patriarhiei Serbiei în ziua de 12 noiembrie a.c. se aduce la cunoștință decizia Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe de a respinge cererea de retragere a Patriarhului Pavle.
Basilica

Reuniunea de toamnă a Conferinţei Episcopale a SUA
În cadrul unei întâlniri în mijlocul a „enorme provocări” pentru Biserică şi pentru naţiune, preşedintele Conferinţei Episcopale a Statelor Unite încurajează credincioşii să îşi pună speranţa în „ceea ce durează pentru totdeauna”. Cardinalul Francis George, Arhiepiscop de Chicago, a spus acestea luni, 10 noiembrie 2008, în discursul de deschidere a adunării generale de toamnă a Episcopilor, care se desfăşoară în Baltimore până joi, 13 noiembrie. Întâlnirea are loc la o săptămână după ce Barack Obama a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA, despre care Cardinalul a spus că au încheiat un ciclu electoral în care „ambii candidaţi ne-au invitat să sperăm în schimbare”.
Catholica

Steven Curtis Chapman, Michael W. Smith Wrap Up Historic Tour
Christian music sensations Steven Curtis Chapman and Michael W. Smith concluded their historic “United Tour” this past weekend after performing together in 20 major markets to more than 50,000 people.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s