Info Creştin – 22-23 octombrie 2008

23 octombrie: Aducerea moaştelor Sf. Apostol Pavel la Bucureşti
În dimineaţa zilei de 23 octombrie 2008, a sosit la Bucureşti Înaltpreasfinţitul Mitropolit Panteleimon de Veria, Nausa şi Kampania (Grecia), care a adus spre venerare la Bucureşti moaştele Sf. Apostol Pavel, cu prilejul hramului Catedralei patriarhale.
Basilica

Fostul luteran Christian Felmy, onorat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti
Renumitul profesor german Karl Christian Felmy a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Bucureşti Karl Christian Felmy este teolog, convertit recent la Ortodoxie, din luteranism, şi profesor de Istorie şi Teologie a Răsăritului Creştin la Universitatea din Erlangen Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost oferit la propunerea Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul“ a Universităţii Bucureşti.
Ziarul Lumina

Există viaţă după moarte?
În creştinism, oamenii ajung în Rai sau în Iad: pe cei buni îi aşteaptă răsplata veşnică, iar pe cei răi, o pedeapsă chinuitoare. Dar noţiunile de Iad şi Paradis nu apar numai în creştinism: musulmanii cred şi ei în existenţa lor. Religii orientale precum hinduismul sau budismul vorbesc despre o formă diferită de viaţă după moarte: reincarnarea. În acest caz, viaţa de după moarte este o continuare a vieţii în acelaşi mediu fizic – lumea materială care ne înconjoară. În prezent, tot mai mulţi oameni susţin că au trăit experienţe care demonstrează existenţa vieţii după moarte.
Evenimentul Zilei

Propunerile Sinodului s-au restrâns la 53
În cea de-a 20-a Adunare generală din cadrul Sinodului Episcopilor pe tema Cuvântului lui Dumnezeu, desfăşurată în dimineaţa zilei de marţi, 21 octombrie 2008, le-au fost prezentate părinţilor sinodali 53 de propuneri pentru analizare. Potrivit explicaţiilor date de Cardinalul Marc Ouellet, Arhiepiscop de Quebec şi relator general al Sinodului, iniţial au fost predate 254 de propuneri. Lista de 53 este rezultatul unui efort de unificare a propunerilor făcute de grupurile de lucru.
Catholica

Survey: Most Americans Believe God Uniquely Blessed U.S.
Sixty-one percent agree that America is a nation specially blessed by God, and 59 percent believe the United States should be a model Christian nation to the world, according to a poll conducted by Greenberg Quinlan Rosner Research Inc. for the PBS news program Religion & Ethics Newsweekly and the United Nations Foundation.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s