Info Creştin – 17-18 octombrie 2008

Preoţii vor salarii mai mari, după modelul profesorilor
Sinodul Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a decis să înceapă demersurile pe lângă Sfântul Sinod pentru a alinia salariile preoţilor la cele ale profesorilor din învăţământul preuniversitar. Salariul unui preot este compus în proporţie de circa 50% din bani de la stat şi restul reprezintă contribuţia din fondurile parohiei.
HotNews

Bătrânii dau o mână de ajutor în Cipru
Dănuţ Mănăstireanu: “Joi 9 octombrie insula Cipru a fost vizitată de câţiva reprezentanţă ai “Bătrânilor” (eng. The Elders), un grup neoficial al ONU, format din lideri internaţionali importanţi, aflaţi la o vârsta înaintată şi care au fost gata să-şi pună experienţa, înţelepciunea şi autoritatea la dispoziţia comunităţii internaţionale. Grupul care a vizitat Cipru a fost format din arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu (77 de ani), fostul preşedinte american Jimmy Carter (84 de ani) şi fostul ministru de externe algerian Lakhdar Brahimi (74 de ani). Ei s-au întâlnit acolo atât cu liderii ciprioţi greci cât şi cu cei turci. Mesajul lor esenţial către liderii politici din insulă a fost că această ţară are o ocazie istorică unică de a rezolva acest dureros conflict, care a început odată cu invadarea unei părţi a insulei de către Turcia în 1974.”
danutm.wordpress.com

Fundamentalismulrefuz sau exacerbare a secularizării?
Anca Manolescu: “Religia şi instituţiile ei se adresează astăzi preponderent individului şi libertăţii umane. După confruntarea cu totalitarismele secolului XX, Bisericile occidentale au ‘trecut de partea’ libertăţii religioase şi a libertăţii de conştiinţă, pe care le apără în continuitate cu principiile democratice, dar într-un orizont mult mai vast decît cele din urmă. Libere (sau mult mai libere) decît în trecut faţă de putere, Bisericile pot oferi lumii secularizate imaginea verticală, familiară şi totdată stranie, a unor instituţii care se desfăşoară pe toate nivelurile realului, care fiind active – într-o măsură mai mică sau mai mare – în societăţile noastre, nu se reduc totuşi şa social şi istorie.” (Dilema veche, Nr. 244, 16-22 octombrie 2008)

Există un drum lung în retrezirea interesului pentru Biblie
Există un interes reînnoit pentru Sfânta Scriptură, dar mai este încă un drum lung de parcurs în promovarea ei, a afirmat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, Arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, analizând rezultatele unui sondaj privind Biblia realizat de Federaţia Biblică Catolică. Într-un interviu pentru agenţia ZENIT, Arhiepiscopul Ravasi, care este de asemenea preşedinte al Comisiei Pontificale pentru Patrimoniul Cultural al Bisericii, explică de ce a fost făcut sondajul şi ce indică rezultatele.
Catholica

Christian Legal Group to Hold ‘Justice’ Gala with John Maxwell
Advocates for Faith and Freedom, a non-profit law firm dedicated to protecting religious liberty in the courts, will hold its annual fundraising gala Saturday and will have as a keynote speaker internationally recognized leadership expert John C. Maxwell.
Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s