Info Creştin – 7 octombrie 2008

Simpozionul „Biblia şi spiritualitatea creştinului”, la Oradea
În perioada 8-9 octombrie 2008, Societatea Biblică Interconfesională din România (SBIR), în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, organizează Simpozionul „Biblia şi spiritualitatea creştinului”, ce se va desfăşura joi, 9 octombrie a.c., începând cu ora 9.30, în sala de şedinţe a Protopopiatului Oradea.
Basilica

Întrunirea Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie
În de 7 octombrie 2008, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Patriarhului Daniel, a avut loc o nouă şedinţă de lucru a Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie, formată din reprezentanţi ai Guvernului şi ai Bisericii Ortodoxe Române.
Basilica

Nu ar fi timpul pentru o enciclică despre interpretare Bibliei?
La doar câteva minute după ce au început lucrările efective ale Sinodului despre Cuvântul lui Dumnezeu, s-a auzit o propunere: ca Papa Benedict al XVI-lea să scrie o enciclică despre interpretarea Scripturii. Cererea a fost formulată de Cardinalul Marc Ouellet, Arhiepiscop de Quebec, în prima şedinţă generală a adunării. Papa a prezidat întâlnirea, în faţa celor 244 de Părinţi sinodali. Cardinalul a afirmat că ceea ce se spune în Facultăţile de Teologie şi ce afirmă exegeţii nu coincide întotdeauna cu viziunea Magisteriului despre Biblie.
Catholica

Cohen: Primul rabin care a vorbit unui Sinod
Primul evreu care s-a adresat vreodată Sinodului Episcopilor a afirmat că participarea sa la întâlnirea liderilor Bisericii este un semn de speranţă pentru progresul relaţiilor dintre evrei şi creştini. Shear Yashuv Cohen, şef rabin de Haifa, a afirmat aceasta ieri, după ce a participat la sesiunea de după-amiază a primei zile de lucru a Sinodului. Rabinul, co-preşedinte al comisiei bilaterale iudeo-creştine, a intrat în Aula Sinodului împreună cu Papa Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul Nikola Eterovic, secretar general al Sinodului, a afirmat că a fost „logic” să fie invitat la o adunare despre Cuvântul lui Dumnezeu un reprezentant al evreilor.
Catholica

Dobson Gives Green Light to GOP Ticket Ahead of Debate
Formerly reluctant John McCain supporter Dr. James Dobson has done away with his reservations and called on his millions of evangelical listeners Monday to vote for the GOP ticket – just a day ahead of the second presidential debate. Dobson’s support for Republican nominee John McCain strengthened greatly after the candidate named social conservative Gov. Sarah Palin as his running mate at the party’s National Convention in late August.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s