Info Creştin – 1 octombrie 2008

Biserici româneşti de pretutindeni
„O imagine face cât o mie de cuvinte” spune o veche zicală, iar albumul fotografic „Românii din jurul României în imagini” făcut la Chişinău de Vasile Şoimaru confirmă din plin proverbul de mai sus. Realizat în urma călătoriilor autorului în aproape toate comunităţile în care trăiesc români pe o perioadă de cinci ani, albumul amintit conţine o selecţie din cele o mie de filme fotografice folosite şi alte câteva mii de cadre în format electronic. Multe din imaginile puse în circulaţie de Vasile Şoimaru sunt cvasi-necunoscute în spaţiul cultural de la Bucureşti: sute de biserici şi clădiri legate într-un fel sau altul de români, multe dintre ele neavând şansa de a fi renovate sau susţinute financiar de cineva.
Ziua

FAST BIZANTIN – Întronizarea unui patriarh, pe înţelesul credincioşilor
Slujba de întronizare a unui patriarh este momentul prin care acesta, în urma alegerii, este recunoscut de Biserică în demnitatea respectivă şi arătat credincioşilor ca atare. Fastul slujbei îşi are originile în lumea vechiului Bizanţ, când astfel de momente erau prilej de a arăta strălucirea odăjdiilor şi a podoabelor bisericii, spre slava lui Dumnezeu şi apropierea oamenilor de cultul creştin.
Jurnalul Naţional

Ateii cu cine votează?
Cristi Rogozanu: „Agresivitatea nouă a bisericii, venită odată cu un patriarh tânăr şi ambiţios, se manifestă de la boxele scoase manelistic la ferestrele bisericilor de cartier până la tăcerea vinovată în cazul unor manuale de religie, care nu au fost în nici un fel amendate pentru pasajele evident aberante. Mă rog, e politica lor; problema e că politicienii iau această agresivitate ca pe o oportunitate. Când o să văd măcar unii oameni politici asumându-şi public indiferenţa faţă de ritualul religios, va fi mult mai respirabil aerul dezbaterilor în această zonă. Deocamdată, fie că eşti socialist, liberal, popular, ţelul e unul: să-ţi asiguri agenţi electorali în altar.”
Cotidianul

Fratele Papei dezvăluie detalii din viaţa acestuia
Într-un interviu luat de Andrea Tornielli pentru ziarul italian Il Giornale, fratele Papei Benedict al XVI-lea, Mons. Georg Ratzinger, dezvăluie mai multe detalii necunoscute din viaţa Pontifului, cum ar fi acela că a spus la un moment dat că Benedict ar fi un nume bun pentru un Papă, şi că nu a participat niciodată la întâlnirile tineretului hitlerist, în rândurile căruia era ogligat să se înscrie.
Catholica

Pastors Conference Celebrates 20th Year
A national ministry that seeks to bring about spiritual renewal in urban America is celebrating 20 years of providing innovative and relevant training to church and community leaders through its annual conference this week. The Urban Alternative is hosting the Kingdom Agenda Conference for pastors Tuesday through Friday at the Hyatt Regency DFW hotel in Dallas.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s