Info Creştin – 25-26 septembrie 2008

Seminarul internaţional «Viitorul Educaţiei teologice ecumenice în estul şi centrul Europei»
La Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus se desfăşoară Seminarul internaţional pentru tinerii lectori şi profesori de teologie cu tema «Viitorul Educaţiei teologice ecumenice în estul şi centrul Europei». Manifestarea, care are loc în perioada 24-28 septembrie, reuneşte delegaţi ai Conferinţei Europene a Bisericilor şi ai Consiliului Mondial al Bisericilor.
Basilica

Sfânta Scriptură este esenţială pentru a-l cunoaşte pe Cristos (II)
A doua parte din interviul acordat agenţiei Zenit de către unul dintre cei mai prestigioşi biblişti din lume, Cardinalul Albert Vanhoye, la puţine zile de apropiatul Sinod al Episcopilor. Cardinalul explică ce este pentru el Biblia şi ce aşteaptă de la adunarea Episcopilor. Interviul a fost tradus de pr. Mihai Pătraşcu, şi a apărut în numărul pe luna septembrie 2008 al revistei Lumea Catholica.
Catholica

Oraşul poveştilor biblice
Ierusalimul este un oraş cu o rezonanţă foarte puternică atât religioasă, cât şi politică şi culturală. Un oraş născut din poveşti biblice, asociat cu locul în care s-a născut Mesia şi cu mormântul celei mai puternice figuri religioase din cultura universală, Iisus Hristos, metropola este casa multor grupuri religioase: evrei, musulmani şi creştini, toţi se raportează la acest loc ca la un tărâm sfânt.
Cotidianul

Cum să-i înţelegi pe Părinţii Bisericii
Timothy George, decan la Beeson Divinity School din Birmingham, recomandă cartea Getting to Know the Church Fathers. An Evangelical Introduction de Bryan M. Litfin astfel: “O nouă generaţie de evanghelici descoperă bogăţiile tradiţiei creştine în sensul larg al acestui cuvânt, inclusiv înţelepciunea Părinţilor Bisericii primare. Introducerea în patristică a lui Bryan Litfin este un ghid desăvârşit pentru cei care călătoresc deja pe acest drum, ca şi pentru alţii, care ar dori să facă primii paşi pe el. Această carte este un giuvaer, fiind bine scrisă şi bazată pe o cercetare serioasă.”
danutm.wordpress.com

‘Fireproof’ Hits Theaters
Opening Friday in more than 800 theaters across America, „Fireproof” is the inspiring story of a fireman and his struggle to save his faltering marriage from ending with his newfound faith and with the help of the “Love Dare,” a 40-day spiritual guide that utilizes Scripture to reveal what true love is.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s