Info Creştin – 15 septembrie 2008

Blestemul Patriarhului
Florian Bichir: „În doar un an, mâna noului Patriarh s-a văzut. A dat Bisericii un nou statut de funcţionare, a înfiinţat şapte noi episcopii şi a pus piciorul în prag în privinţa Basarabiei. În scurtul timp a pus bazele primului Centru de Presă al Bisericii Ortodoxe Române, Basilica, ce cuprinde Radio Trinitas, TV Trinitas, ‘Ziarul Lumina’ şi Agenţia de Ştiri Basilica. Bref, suntem pe drumul cel bun, fie că unora le place sau nu.”
Evenimentul Zilei

O singură Biserică în mai multe istorii
Teofil Stanciu: “Pentru orice evanghelic obișnuit, reperul istoriei bisericești îl reprezintă Creștinismul de-a lungul secolelor de Earle E. Cairns. Cartea a fost tradusă la începutul anilor ’90. Până atunci nu știu să fi existat în mediile evanghelice o referință comparabilă pe acest subiect. Din această perspectivă, este un lucru bun că a apărut, oferind posibilitatea unei interacțiuni cu trecutul, deschizând astfel un orizont relativ puțin frecventat. Principalele reproșuri pe care i le aduc însă acestei cărți sunt lipsa de proporții și ignorarea aproape desăvârșită a creștinismului ortodox oriental. Lipsa de proporție se referă la următorul fapt: deși Reforma și confesiunile creștine născute ulterior ocupă, istoricește vorbind, doar ultimii 500 de ani din istorie, în această carte (de peste 470 pag.) i se alocă aproape jumătate din spațiul total (începând de la pagina 267 – în ediția pe care o dețin). Chiar mai mult de atât, odată apăruți protestanții în peisajul religios, singurul fir pe care este cercetată istoria Bisericii ulterior este cel protestant-evanghelic-neoprotestant. Se mai pomenește doar contrareforma catolică, expediată în vreo 10 pagini.”
recitirea.blogspot.com

A XVI-a ediţie a Congresului ecumenic internaţional de spiritualitate ortodoxă
Între 18 şi 21 Septembrie 2008, la Mănăstirea din Bose (Italia) se desfăşoară cea de-a XVI-a ediţie a Congresului ecumenic internaţional de spiritualitate ortodoxă. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Mitropolitul Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.
Basilica

Baptiştii din Polonia sărbătoresc 150 de ani de existenţă
Diverse întîlniri festive au loc în bisericile din Polonia, culminînd cu sărbătoarea oficială din 19-21 septembrie la Centrul Radość din Varşovia. Uniunea Baptistă din Polonia are circa 5.000 de membri în 81 de biserici.
România Evanghelică

Reverend interzis de BBC pentru că este creştin
Reverendul G.P. Taylor, autorul volumului „Shadow­mancer” (Stăpânul Umbrelor, Rao 2007) – care a rămas, în 2003, vreme de 15 săptămâni în fruntea topului celor mai bine vândute cărţi –, declară că este o victimă a discriminării pozitive practicate în Marea Britanie, unde sunt favorizate minorităţile religioase în detrimentul creştinismului. BBC neagă însă această acuzaţie.
Ziua

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s