Info Creştin – 9 septembrie 2008

Preoţii nu mai pot fi verificaţi de CNSAS
Comisia juridică a Senatului a eliminat, marţi, articolul care prevede verificarea preoţilor de către CNSAS. La iniţiativa PSD, senatorii au eliminat articolul prin care orice cetăţean, pe baza unei cereri, avea dreptul de a solicita CNSAS-ului accesul la dosarul unui cleric. Astfel, înalţii prelaţi şi preotii sunt scoşi de sub incidenţa legii CNSAS şi nu li se pot verifica dosarele.
HotNews

Întâlnirea la nivel naţional a inspectorilor disciplinei Religie Ortodoxă
La Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a avut loc întâlnirea la nivel naţional a inspectorilor disciplinei Religie Ortodoxă. În cadrul acestei intruniri au fost stabilite concluziile „Consfătuirii Naţionale a Inspectorilor de Religie” care s-a desfăşurat în perioada 5 – 9 septembrie.
Basilica

„Ghid esenţial al Sfintelor Scripturi”
Un nou şi util instrument pentru însuşirea scurtelor şi indispensabilelor noţiuni asupra Bibliei, noţiuni de care un creştin are nevoie pentru înţelegerea Sfintelor Scripturi, a fost editat de Librăria Editură Vaticană.
Radio Vatican

Presiunea constantă a autorităţilor asupra creştinilor din China nu a fost ameliorată în timpul Olimpiadei de la Beijing
Carl Moeller din partea organizaţiei Open Doors s-a întors recent din China unde a avut oportunitatea să stea de vorbă cu liderii bisericilor din case. Întrebaţi despre felul în care Olimpiada le-a afectat lucrarea, răspunsul lor a şocat. „Guvernul a interogat pe mulţi dintre noi în aceste câteva luni, iar unii dintre prietenii noştrii se ascund din cauza autorităţilor.”
Mission Network News

Nothing More Radical Than Bible in Injustice Fight, Says Tutu
Nobel peace prize winner Archbishop Desmond Tutu said the Bible is the greatest weapon in the fight against injustice during a church conference on social justice. “There’s nothing more radical, nothing more revolutionary, nothing more subversive against injustice and oppression than the Bible,” the South African archbishop said Saturday at London megachurch Jesus House For All Nations, according to co-sponsor Tearfund.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s