Info Creştin – 8 septembrie 2008

Ziua Naşterii Maicii Domnului – Sântămăria Mică
Creştinii ortodocşi şi cei catolici prăznuiesc Naşterea Maicii Domnului (Sântămăria Mică, aşa cum i se spune în popor), prima mare sărbătoare a Noului An Bisericesc. Originea acestei sărbători datează din perioada cuprinsă între Sinodul al III-lea ecumenic de la Efes, din anul 431, şi Sinodul al IV-lea, de la Calcedon, din anul 451. În anii 430-480, pe locul unde tradiţia spune că s-a aflat casa în care s-a născut Sfânta Fecioară, la Ierusalim, s-a ridicat o biserică închinată Mariei.
Romanian Global News

Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei la Festivalul internaţional de film de la Slătioara au câştigat două premii
În perioada 2 – 7 septembrie 2008, la Slătioara, în judeţul Vâlcea, a avut loc cea de-a 10-a ediţie a Festivalului internaţional de film ECO ETNO FOLK FILM. Pentru al treilea an consecutiv, o echipă de realizatori din cadrul Mitropoliei Olteniei a câştigat premiul pentru cel mai bun film la secţiunea film cu tematică religioasă, cu filmul „Pelerin în Vechiul Bizanţ”.
Basilica

Amendă usturătoare pentru zgomotul produs de clopote
Un tribunal italian îi cere unui preot să plătească 60.000 de euro pentru daunele provocate de clopotele bisericii sale, care scot sunete prea puternice şi la „ore nepotrivite social”. Decizia, formulată de tribunalul din Chiavari, ar putea să aibă consecinţe grave într-o ţară în care probabil există cea mai mare densitate de biserici, creând un precedent ce ar putea însemna mari pierderi financiare pentru Biserica Catolică. Procesul a fost intentat, conform unui articol din The Guardian, de profesoara universitară Flora Leuzzi, pensionară, care s-a plâns de poluare fonică.
Catolica

Sfântul Scaun rămâne favorabil pentru transplantul de organe
Referitor la dezbaterea redeschisă recent cu privire la moartea cerebrală, Sfântul Scaun a anunţat că nu a modificat propria poziţie în favoarea transplantului de organe. Asta a declarat părintele Federico Lombardi, director al Sălii de Presă a Vaticanului, răspunzând la un articol semnat de Lucetta Scaraffa, apărut în „L’Osservatore Romano” (3 septembrie 2008). În articol, profesoara de istorie contemporană de la Universitatea din Roma „La Sapienza” punea la îndoială, în lumina noilor cercetări ştiinţifice, validitatea criteriilor de moarte cerebrală pentru a stabili decesul unei persoane şi prin urmarea validitatea transplantului de organe.
Episcopia Romano-Catolică de Iaşi

Palin offers a window into Pentecostal beliefs, practices
Just as coverage of Democratic presidential nominee Barack Obama’s fiery former pastor, the Rev. Jeremiah Wright, opened a window into life inside some black churches, Palin’s candidacy is introducing many Americans to the conservative theology of Pentecostalism.
Religion News Service

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s