Info Creştin – 1 septembrie 2008

1 septembrie – începutul anului bisericesc
Spre deosebire de anul civil, care începe la 1 ianuarie, prima zi din anul bisericesc este 1 septembrie, pentru că, după tradiţia moştenită din Legea Veche, aceasta a fost prima zi a creaţiei şi ziua în care Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi-a început activitatea Sa pe pământ.
Romanian Global News

Ortodoxia este nucleul acestei civilizaţii româneşti“interviu cu Răzvan Theodorescu
Noica, în anii ’80, îl cita pe Eminescu, spunând că civilizaţia noastră este o civilizaţie „de dieci şi de păstori“… Care ar fi formula, conceptul, care prinde cel mai bine cultura noastră? Mai este valabilă?
Răzvan Theodorescu: „Bineînţeles că nu… Era o viziune romantică a lui Eminescu şi era o viziune paseistă a lui Noica. Nu, evident că nu. Este o civilizaţie a Ortodoxiei, a unor luminate personalităţi ale Ortodoxiei. Ortodoxia este nucleul acestei civilizaţii româneşti, şi ea a fost întotdeauna la originea marilor surse, de la Athos, la Rusia şi la lumea romanică a Occidentului romantic.”
Ziarul Lumina

Petiţie pentru eliberarea pastorului Bike
Cu două zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, pastorul Zhang “Bike” Mingxuan, a fost arestat împreună cu soţia sa. Ca urmare a acestei arestări The Voice of the Martyrs şi China Aid Association au demarat o acţiune de strângere de semnături în vederea eliberării celor doi.
Suceava Evanghelică

Baptiştii ruşi au rămas tot sovietici – 4
Din Declaraţia Conducerii Bisericii Baptiste Evanghelice din Georgia: „În 28 august a.c. un important reprezentant al Uniunii Baptiste din Rusia, domnul Pavel Belkov, Directorul departamentului juridic, a trimis un mesaj de la sediul Uniunii Baptiste ruse, folosind adresa email oficială a Uniunii, către adresa email oficială a Bisericii Baptiste Evanghelice din Georgia. În acest mesaj, liderul baptist rus îl insultă pe conducătorul Bisericii Baptiste Evanghelice din Georgia, acuzându-l de interpretarea greşită a datelor istorice (Arhiepiscopul Malkhaz este de profesie istoric) şi afirmând că apelul său la pocăinţă şi regenerare este o formă de propagandă (probabil prooccidentală).”
danutm.wordpress.com

Freedom Fighters Call for Int’l Solidarity Amid Orissa Violence
Human Rights Watch, Christian Solidarity Network, Dalit Freedom Network and the Becket Fund for Religious Liberty have appealed to foreign ministers in the European Union and the United States to immediately call for an end to the sectarian violence in India’s Orissa state.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s