Info Creştin – 29 august 2008

„Hristos împărtăşit copiilor”
Scopul acestui proiect este de a pune la dispoziţia preoţilor şi cateheţilor un set de instrumente catehetice de care au nevoie pentru a transmite copiilor, încă de la cele mai fragede vârste, învăţăturile biblice şi a-i ajuta astfel să atingă maturitatea întru credinţă.
www.hristosimpartasitcopiilor.com

Liderii hinduişti condamnă atacurile anticreştine din Orissa
25.000 de şcoli catolice au rămas închise, vineri pe subcontinentul indian, în semn de protest faţă de masacrele comise împotriva creştinilor. Diverşi reprezentanţi hinduişti au condamnat în mod ferm discriminările şi brutalităţile extremiştilor. Mulţi lideri hinduişti au luat distanţă de atacurile anticreştine, adăugând că toţi au dreptul de a mărturisi în mod liber propria religie. Mai multe asociaţii musulmane şi-au exprimat solidaritatea faţă de creştini, cerând eforturi mai mari pentru apărarea drepturilor omului şi asigurarea unei adevărate libertăţi religioase. În statul Orisa, situaţia rămâne dramatică: peste 40 de biserici au fost arse şi circa 300 de case incendiate, în timp ce creştinii continuă să fugă spre coline şi păduri.
Radio Vatican

O „pedagogie a păcii” împotriva oricărei violenţe
Radio Vatican a publicat pasaje din intervenţia Cardinalului Jean-Louis Tauran, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, din ziua de luni, 25 august 2008, la Mitingul pentru Prietenia între Popoare care se desfăşoară la Rimini. Discursul său a apărut în ediţia de miercuri, 27 august, a cotidianului „L`Osservatore Romano”. Cardinalul a arătat că „Pacea este considerată un reflex al armoniei divine… Fiecare religie, potrivit specificului ei, conţine în textele sale de bază sau în spiritualitatea sa gânduri de pace şi indicaţii pentru a o edifica. Fiecare declină în felul său un singur cuvânt: Shalom, Salam, Pax!”
Catholica

Man Behind ‘Basic Instinct,’ ‘Showgirls’ Reveals Faith in New Book
The man behind “Basic Instinct” and “Showgirls” will have his memoirs published next week to share with the world how one of America’s most notorious screenwriters turned his life around since finding God.
The Christian Post

Bible Courses Allowed, Not Mandatory for Schools
Texas high schools are not required to offer elective high school Bible courses under a new law adopted by the state last year, Attorney General Greg Abbott said Thursday.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s