Info Creştin – 23 august 2008

Primul congres al rromilor adventişti din România
În perioada 29-31 august 2008 va avea loc primul congres al rromilor adventişti din România, în capela Institutului Teologic Adventist – Cernica.
Congresul Rromilor Adventişti din România

Mişcarea de înnoire evanghelică din Biserica Apostolică Armeană – 4
Dănuţ Mănăstireanu: „Frăţia Bisericii Ortodoxe Armene este în mod fundamental o mişcare ortodoxă orientală fără nici un fel de intenţii sectare şi schismatice, în ciuda faptului că împărtăşeşte multe dintre trăsăturile unei mişcări (cea evanghelică) ce este caracterizată nu numai de o extraordinară dinamică, ci şi de o teribilă fragmentare eclesială. „Frăţia”, cel puţin în expresia ei din Armenia, pare să fi fost capabilă, cel puţin până în prezent, să evite căderea atât în formalismul religios care caracterizează o mare parte a Bisericii Apostolice Armene, cât şi sectarismul tipic al mişcării evanghelicilor.”
danutm.wordpress.com

Despre declaraţia liderilor religioşi din Caucaz care condamnă Georgia
Savatie Baştovoi: ” Patriarhia Moscovei s-a aliat cu muftiatele din Caucaz, cu liderii evreimii şi ai sectanţilor împotriva Georgiei Ortodoxe. […] Luat de valurile monologului său atît de lung, arhiepiscopul Teofan a scăpat o afirmaţie care a curmat cursivitatea lui de mai departe. Încrezîndu-se în puterea sa de persuasiune, ierahul a minţit, cum au minţit şi alţii, că Patriarhul Ilie al Georgiei ar fi cerut ca Sacaşvili să înceteze războiul pornit asupra populaţiei paşnice din Abhazia. Întrerupîndu-l, un jurnalist din sală a întrebat: ‘Unde pot găsi această declaraţie?’ ‘Dumneavoastră, ca jurnalist, ştiţi să folosiţi internetul’ – a replicat vlădica încurcat. ‘Am căutat-o, vlădica, dar n-am găsit-o decît pe cea în care catholicosul Ilie cere Rusiei să înceteze agresiunea asupra Georgiei’.”
savatie.wordpress.com

Ajutorul Papei pentru persoanele din Georgia constrânse să-şi abandoneze locuinţele
Benedict al XVI-lea a donat suma de 125 de mii de dolari în favoarea persoanelor constrânse să-şi abandoneze casele, în urma conflictului din Osetia de Sud. Informaţia a fost revelată agenţiei Zenit de către monseniorul Giuseppe Pasotto, administrator apostolic pentru catolicii de rit latin din Caucaz.
Radio Vatican

Chapman Inspires Believers, Non-Believers with Faith
Since participating in their first public interviews this month following the death of their youngest family member in May, Chapman and his family have appeared on “Good Morning America,” “Larry King Live,” and “People” magazine. The Chapmans’ story of tragedy and healing through faith has touched people across the nation, from believers to even non-believers.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s