Info Creştin – 21 august 2008

Creştinism şi modernitate
Nicolae Achimescu: „Privind dialectica, dar şi dialogul creştinismului cu modernitatea, dincolo de secularizare, este evident că ambele caută un sens, o semnificaţie a existenţei umane, şi nu numai. Această relaţie între cele două va continua, nu se ştie cum şi pentru câtă vreme, ţinând seama de procesul globalizării. Oricum, e limpede că Evanghelia nu va putea fi transformată într-o simplă ofertă de piaţă, iar religia într-o etichetă sau surogat. Nu este exclus ca problema relaţiei dintre religie şi modernitate să devină o temă centrală a primului secol al mileniului III.”
Ziarul Lumina

Biserică catolică pictată în stil bizantin de un artist român
O biserică catolică din Aragon a devenit un monument unic în Spania datorită picturilor bizantine care decorează altarul şi cupola, realizate de Augustin Constantin Ghebaru, rezident în oraşul Castellon, profesor de pictură şi de design interior.
Adevărul

Vaticanul spune că Iahve nu trebuie pronunţat în cult
O notă a Vaticanului reiterează o directivă conform căreia numele revelat al lui Dumnezeu din tetragrama YHWH nu trebuie pronunţat în liturgia catolică. Ca o expresie a infinitei măreţii şi maiestăţi a lui Dumnezeu, a fost considerat ca nepronunţabil şi de aceea înlocuit în lectura Sfintei Scripturi printr-un nume alternativ: Adonai, care înseamnă Domnul. Episcopul Arthur Serratelli, preşedintele Comitetului pentru Cultul Divin al Conferinţei Episcopale Americane, spune într-o notă despre directiva Vaticanului că indicaţiile „nu conduc la nici o modificare în textele liturgice oficiale”, dar ar putea avea „un oarecare impact asupra folosirii unor anumite piese muzicale din ţara noastră precum şi asupra compunerii textelor schimbătoare precum intenţiile generale de la celebrarea Liturghiei şi a altor Sacramente”.
Catholica

Un bărbat din Arabia Saudită şi-a ucis fiica pentru că s-a convertit la creştinism
O tânără saudită a fost ucisă recent de tatăl său după ce acesta a descoperit că fiica sa s-a convertit la creştinism, relatează Gulf News, într-un raport din 12 august. Bărbatul care este membru al poliţiei religioase la instituţia Commission for Promotion of Virtue and Prevention of Vice, i-a tăiat limba, a ars-o şi a omorât-o în urma unei dezbateri aprinse despre religie.
stiricrestine.wordpress.com

Some Churches Have ‘It’, Some Don’t
Already in its second printing, a newly released book by one of the country’s most innovative pastors is fast-becoming a must-read for church leaders who really want to have it. After seeing his church grow from a two-car garage worship experience to now services at 13 different campuses in six states, Craig Groeschel, founder of LifeChurch.tv, talks about a transformational agent he calls „it” in his new book It: How Churches and Leaders Can Get It and Keep It .
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s