Info Creştin – 14 august 2008

Pompierii devansează Biserica
Potrivit unui studiu realizat de Institutul de cercetare internaţional GfK, pompierii se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei: 94%. Îi urmează, la mică distanţă, forţele armate, cu 90% cotă de încredere şi lucră- torii din serviciul poştal, cu 89%. Biserica, una dintre instituţiile aflate mai întotdeauna în fruntea topurilor de tranziţie, se află în prezent pe locul al patrulea, cu 87%.
Evenimentul Zilei

Pericolul privatizării religiei
Nicolae Achimescu: „Diferenţierea funcţională a societăţii se repercusionează implicit asupra vieţii oamenilor; ea se caracterizează, în special, printr-o puternică fragmentare, pe diferite domenii, care, de cele mai multe ori, nu mai sunt compatibile. Oamenii trăiesc în contexte absolut diferite, au dorinţe şi oferte care nu au nimic în comun, inclusiv din punct de vedere religios. Din perspectivă religioasă, se constată azi, mai mult ca oricând, o tendinţă spre „privatizare“ sau subiectivare. Odată privatizată şi subiectivată, religia nu mai are decât un impact minor asupra societăţii. De altfel, această privatizare şi subiectivare a religiei confirmă faptul că, astăzi, nu se mai poate vorbi de un ateism agresiv, similar celui din secolul al XIX-lea sau din anumite perioade ale secolului al XX-lea. În conformitate cu acest criteriu, cel ce nu împărtăşeşte valorile moral-religioase nu înseamnă că îşi propune necondiţionat şi combaterea lor. Viaţa religioasă a fiecăruia capătă un caracter absolut privat.”
Ziarul Lumina

Tabel cu unii intelectuali mai activi din cultele neoprotestante
Documentul reprezintă o sinteză întocmită în noiembrie 1986 de George Cîrstoiu, inspector principal de specialitate (responsabil cu cultele neoprotestante) la Departamentul Cultelor şi provine din Arhiva CNSAS fond Documentar, vol. 5, ff. 169-174, Anexa 3. A fost publicat în Denisa Bodeanu, Neoprotestanţii din Transilvania în timpul regimului comunist, Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 2007, pp. 317-323.
danutm.wordpress.com

Mişcarea de reînnoire evanghelică din Biserica Apostolică Armeană – 1
Dănuţ Mănăstireanu: “M-am întrebat mereu dacă nu cumva există în Biserica Ortodoxă din Armenia (numită Biserica Apostolică Armeană, de rit oriental) o mişcare de reînnoire spirituală asemănătoare mişcării Oastea Domnului din România. […] După vreo oră de aşteptare a intrat în birou un bărbat destul de scund, dar bine făcut şi cu faţă prietenoasă. Numele lui era Hamlet Zakarian, fost savant atomist, care era acum, aşa cum aveam să aflu mai târziu, liderul mişcării Frăţia Bisericii Apostolice Armene, o mişcare de reînnoire spirituală asemănătoare cu Oastea Domnului.”
danutm.wordpress.com

Eritrea: Christian Students Shut Into Shipping Containers
Authorities on Tuesday (August 5) locked up eight high school students at a military training school in metal shipping containers for objecting to the burning of hundreds of Bibles, sources told Compass. The eight male students from the Sawa Defense Training Centre in Sawa were incarcerated after military authorities confiscated more than 1,500 personal Bibles from new students arriving for the academic year.
Compass Direct News

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s