Info Creştin – 10 august 2008

De ce nu face mitropolitul Petru o conferinţă de presă?
Savatie Baştovoi: „Am fost dezamăgit să intru pe Basilica, agenţia de presă a Patriarhiei Române, şi să găsesc cu referire la scandalul iscat în sînul Mitropoliei Basarabiei o singură declaraţie de presă, scrisă în limba de lemn a rapoartelor comuniste. Toată presa de la Chişinău dă în vileag activitatea antiromânească a trinomului sanctificat prematur: Vlad Cubreacov, Iurie Roşca şi mitropolitul Petru al Basarabiei, în timp ce gazetarii de la Bucureşti continuă să le lustruiască chipurile „martirice” contra cost. Este paradoxal că, de data aceasta, ziarele de opoziţie sînt cele care îi critică pe cei trei, nu presa comunistă. Felul în care administraţia Patriarhiei Române o face pe mortul în păpuşoi, nu face decît să-i strice cu fiecare zi imaginea bună pe care o avea printre basarabeni (chiar şi printre cei din Patriarhia Moscovei).”
savatie.wordpress.com

Biblia pentru IPOD si MP3/4 playere
Proiectul BiblePhone (www.biblephone.net) s-a extins cu încă un capitol denumit „Biblia pentru IPOD / MP3/4 playere” (http://www.biblephone.net/article.php?id=10). În momentul de faţă sunt disponibile module pentru limba română (Biblia Ortodoxă, Biblia Catolică şi Biblia Cornilescu), limba engleză (Basic English Bible, King James Version, World English Bible, Webster Bible, Young’s Literal Translation, American Standard Version, Darby Version, Douay – Rheims Translation), precum în limba rromani (E Lashi Viasta – Ruth Modrow Version).
Intercer

“O religie nu este nimic mai mult decît un lucru” (II)
Rémi Brague: “Rolul cultural al creştinismului este dublu. Este pozitiv: fără creştinism, destule opere ar fi fost imposibile. Dar este de asemenea – aş spune eu – mai ales negativ. Creştinismul este singura religie care s-a mulţumit să fie o religie. Şi să nu aducă şi alte elemente pentru care raţiunea omenească nu are nevoie de revelaţie. În islam există o ‘medicină profetică’ populară fondată pe declaraţiile lui Mohamed; există o mîncare iudaică fondată pe regulile casher-ului din Pentateuh. Există mai ales o lege iudaică, halakha, şi o lege musulmană, shari’a care, în principiu, cu prind toate domeniile vieţii. Nu exista nimic de genul acesta în creştinism. Creştinii trebuie să-şi fi împrumutat deci cultura profană din alte surse. Ei sînt aceia care au salvat astfel moştenirea antică.” (Dilema veche, 7-13 august 2008 )

Renumita „Introducere la viaţa evlavioasă”, cartea Sf. Francisc de Sales, a împlinit 400 de ani
A ajunge la un înalt nivel de iubire creştină în viaţa de fiecare zi. Este ceea ce ajută a face „Filotea” sau „Introducere la viaţa evlavioasă” pe care Sfântul Francisc de Sales o publica la 8 august 1608. O carte care emana o spiritualitae exigentă însă la îndemâna tuturor şi care reprezinta o practică concretă a virtuţilor pentru a-L descoperi pe Dumnezeu în propriul eu.
Radio Vatican

Evangelical Leader Says McCain’s VP Pick ‘Most Important’
Presumptive presidential candidate McCain’s running mate selection is the “most important” decision of the campaign, said Richard Land of the Southern Baptist Convention’s Ethics and Religious Liberty Commission to CBS News. If McCain picks a pro-choice running mate, Land said, it will only confirm the mistrust of evangelicals toward the candidate that some have criticized as being too liberal.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s