Info Creştin – 7-8 august 2008

Un ierarh ortodox, declarat erou al evreilor
Mitropolitul Bucovinei din perioada 1940-1945, ÎPS Tit Simedrea, va fi al 56-lea român care va fi onorat de statul Israel cu titlul de „Drept între Popoare“ pe baza unui dosar ce se află acum pentru analiză la Autoritatea Martirilor Holocaustului şi a Comemorării Eroilor „Yad Vashem“ de la Ierusalim. Meritul mitropolitului de la Cernăuţi, susţinut de mai mulţi supravieţuitori evrei, este acela de a-şi fi folosit influenţa şi chiar riscat poziţia şi libertatea pentru a salva mai multe persoane în perioada Holocaustului.
Cotidianul

„Nonconformismul“ teologiei în era postmodernistă
Nicolae Achimescu: „Dacă teologia, în plină eră postmodernistă, este oarecum marginalizată, ba chiar ignorată, se motivează prin aceea că evul secularizării în care trăim nu mai poate reprezenta ambientul în care teologia să se regăsească şi să-şi cultive propriile valori. Relativizarea sau chiar ignorarea totală a valorilor morale, atât de apropiate teologiei şi religiilor, în general, încearcă să conducă la o posibilă, dar inutilă, reinterpretare a rolului şi a semnificaţiei teologiei în societatea contemporană.”
Ziarul Lumina

Biserici gonflabile pe plajă
Biserica catolică din Italia vrea să se asigure că enoriaşii plecaţi în vacanţă nu-şi vor uita acasă pietatea şi a decis să-i urmeze pe litoral. Astfel, pe plajă vor fi deschise lăcaşuri de cult gonflabile, ce vor încerca să-i atragă pe turiştii care la mare sunt ispitiţi de baruri, cluburi şi discoteci. Inaugurarea uneia dintre bisericile gonflabile va avea loc, duminică, pe coasta mării Adriatice, în regiunea Molise, informează agenţia italiană de ştiri Ansa.
Ziua

Pentru o organizaţie creştină Olimpiada din China reprezintă mai mult decât un eveniment sportiv
China îşi arată opulenţa în pregătirea Olimpiadei de la Beijing însă Gregg Harris din partea Far East Broadcasting Company vorbeşte despre programele pe care organizaţia sa le desfăşoară în China cu ocazia Jocurilor Olimpice. „Dorim ca programele radio pe care le-am conceput în mod special pentru perioada Olimpiadei să fie atractive pentru ascultători şi mesajul Evangheliei să mişte multe inimi care au nevoie de o relaţie personală cu Isus Cristos.”
Mission Network News

Obama’s ‘Rock Star’ Status Not Enough for Conservative Voters
A Christian pro-family group readily acknowledged Sen. Barack Obama’s star status, but pointed out that the Democratic presidential candidate is still not that far ahead of Republican John McCain in election polls.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s