Info Creştin – 3 august 2008

Noţiunea de persoană în cultura europeană
Dan Chiţoiu: „Recuperarea, astăzi, a perspectivei creştin-răsăritene asupra persoanei poate avea consecinţe semnificative asupra demersului ştiinţific, în special în zonele sale de frontieră, pentru că această viziune înfăţişează un înţeles al persoanei care susţine explicit o dimensiune cu totul aparte al modului de existenţă personal. În acest spaţiu, persoana este descrisă ca „activă“ pe nivel ontic, ca având o influenţă radicală asupra realităţii create. Yannaras afirmă că persoana este, în principiu, singura relaţie posibilă cu fiinţele, cu lucrurile existente în realitate.”
Ziarul Lumina

“Legionarismul nu a fost o sectă”
Părintele Justin Pârvu către Dan Ciachir: „Nu ştiu de unde a apărut corelaţia pe care o faceţi între sectarism şi legionarism. Nu se poate vorbi despre o eclesiologie a legionarismului, legionarismul nu a fost o sectă; el s-a supus întru totul Bisericii Apostolice, învăţăturilor de credinţă ortodoxă şi a slujit Biserica lui Hristos, cu multe jertfe, cu preţul vieţii multor martiri, care şi-au închinat toată viaţa Bisericii şi neamului.”
FrontPress

A 17-a Conferinţă internaţională asupra maladiei SIDA
Duminică, 3 august, a început la Ciudad de Mexico cea de-a 17-a Conferinţă internaţională asupra maladiei SIDA. În lupta împotriva SIDA, Biserica este o sursă de speranţă la care pot recurge bolnavi din toată lumea. Reţeaua activată cu sprijinul episcopatelor şi al credincioşilor este capilară: sunt catolice 27% din instituţiile angajate în contrastarea acestui flagel.
Radio Vatican

Sigiliu mentionat in Vechiul Testament, gasit in Israel
Pe amprenta pecetei poate fi citit numele lui „Gedeliah, fiul lui Pashur” un oficial al curţii regale, care a trăit în secolul VI î.Hr. Gedeliah apare în Biblie drept unul dintre demnitarii regali care au cerut condamnarea la moarte a profetului Ieremia, după ce acesta din urmă îi îndemnase pe cetăţenii Ierusalimului să predea oraşul babilonienilor.
Ziua

Major Korean Mission Conference Ends
A quadrennial Korean mission conference that drew 5,000 people from over 80 countries came to a closing Friday with hope for future global mission and fulfilling the unfinished tasks of evangelizing the whole world.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s