Info Creştin – 1 august 2008

Ierarhii BOR
Marius Vasileanu: “Dacă ierarhii nu vor fi primii care să dea dovadă de spirit de sacrificiu, gest prin excelenţă creştin, nu ne putem aştepta la minunea ieşirii din criza BOR. Şi cea mai mare minune ar fi sacrificarea prejudecăţilor, a autosuficienţei şi a orgoliilor acestora. Nu chiar degeaba se înfiinţează tot soiul de inadecvate sindicate popeşti ori alianţe ale unui pseudo-laicat frustrat care acuză (adesea îndreptăţit!) ierarhia BOR de aroganţă, opulenţă etc.”
România liberă

Comunicat: De la clişeul tendenţios la realitatea evidentă
“[…] Clişeul mental care prezintă pe ierarh ca prinţ al Bisericii medievale, întâlnit chiar şi azi la unii jurnalişti cu mentalitate anticlericală, nu mai corespunde realităţii contemporane, ierarhii noştri fiind azi slujitori foarte activi şi păstori responsabili în viaţa Bisericii, preocupaţi de misiunea ei în faţa provocărilor unei societăţi din ce în ce mai afectată de secularism nihilist, de sectarism religios, de sărăcie constantă, de criză a familiei şi a valorilor tradiţionale. Ca atare, în loc de a folosi clişee artificiale şi analize sumare, este de preferat să cunoaştem mai bine agenda de lucru a ierarhilor ortodocşi români şi activităţile multiple pastoral-misionare şi social-culturale ale lor şi ale clerului ortodox român în general.” (Biroul de Presă al Patriarhiei Române)
Basilica

Cursuri despre adicţie, pentru preoţi şi asistenţi sociali, la Iaşi
Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a găzduit, în perioada 30-31 iulie, o serie de cursuri pentru preoţi şi asistenţi sociali, prin care s-au prezentat în detaliu procesele bio-psihologice ale adicţiei faţă de alcool şi droguri, dar şi metodele de prevenire şi, mai ales, cele de vindecare a persoanelor afectate.
Ziarul Lumina

Creşte sentimentul pro-vita al poporului polonez (II)
Deşi are o legislaţie asemănătoare cu aceea a Spaniei, în această materie, Polonia are un număr foarte scăzut de avorturi. În Spania, în anul 2006 au fost 98.500 de avorturi, adică 270 de avorturi pe zi, în timp ce în Polonia în acelaşi an au fost 360 de avorturi, mai puţin de un avort pe zi.
Catholica

African Bishop Accuses Anglican Head of ‘Betrayal’
The Archbishop of Uganda, the Most Rev. Henry Orombi, has accused the head of the Anglican Communion of betraying biblically faithful churches by inviting bishops involved in the consecration of an openly gay bishop to their global conference.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s