Info Creştin – 30 iulie 2008

Lansarea site-ului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei
Vineri, 1 august 2008, va fi lansat site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei: http://episcopia-italiei.it.
Basilica

O realitate: Biserica de mase
Dan Ciachir: “Reacţia mirenilor la aflarea veştii că mitropolitul Corneanu s-a lepădat de Ortodoxie – nu era prima dată, căci declarase deja că apreciază marxism-leninismul – ne-a arătat că am rămas cu o biserică de mase. Popor al lui Dumnezeu. Însă prin aceasta nu înţelegem exclusiv ţărani şi bătrâne bigote. Ci şi intelectuali, oameni instruiţi… Vrăjmaşul ne cerne în toate vremurile. Şi este mai insidios, în cele de libertate. În fine, un cuvânt despre preoţii noştri, îndeosebi despre cei din Ardeal. Reacţiile lor au fost de mărturisire unanimă a Bisericii Ortodoxe. Dezamăgirea nu i-a clintit. Încercările întăresc, apropie, solidarizează. Numai Sinodul e singur. Privit cu dezgust şi jenă. De către preoţi, monahi şi mireni.”
Ziua

Patriarhul Teoctist, portret din amintiri
Pentru că l-a cunoscut şi prin prisma relaţiei pe care o avea cu presa, preotul Teleanu a văzut în părintele Teoctist „un patriarh care trăia în mijlocul mulţimii. Îi sfătuia şi pe ierarhii tineri să nu treacă repede printre oameni, ci să stea de vorbă cu ei, să le strîngă mîinile, să le simtă pulsul. Nu fugea de presă, dar puţini oameni de presă au reuşit să dialogheze cu el aşa cum şi-ar fi dorit”. Crede că Patriarhul Teoctist a fost un om „deasupra timpului său”.
Jurnalul Naţional

La Conferinţa de la Lambeth, în mâna episcopilor anglicani o serie de propuneri pentru ieşirea din impas
Textul este opera Comisiei „Windsor Continuation Group”, însărcinată să elaboreze o propunere în vederea încheierii Conferinţei de la Lambeth în data de 4 august. În textul – aflat acum în mâinile celor 650 de episcopi anglicani – nu se ascund dificultăţile: se vorbeşte despre o situaţie „complexă” şi „gravă”, despre „ruptura încrederii” şi despre „tulburările” ce s-au verificat în Statele Unite şi în Canada în hirotonirii de episcopi în mod declarat homosexuali şi binecuvântării de uniuni între persoane de acelaşi sex.
Radio Vatican

Rick Warren: Pastors Shouldn’t Endorse Politicians
Popular megachurch pastor Rick Warren said he does not believe pastors should endorse political candidates in a recent interview held weeks ahead of his highly-anticipated leadership and compassion forum, which will feature presidential candidates John McCain and Barack Obama.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s