Info Creştin – 28 iulie 2008

Participare teologică la Congresul Academiei Româno-Americane în Boston, SUA
Academia Româno-Americană de Arte şi Ştiinţe a organizat cel de-al 32-lea Congres anual între 22 şi 26 iulie 2008, la Wentworth Institute of Technology, în Boston, SUA, sub coordonarea ştiinţifică a Prof. Dr. Ing. Ilie Tălpăşanu. Între cele 153 de referate, un număr de opt lucrări au fost prezentate la secţia de Teologie şi Filosofie.
Basilica

Biserica şi abuzul sexual
Dănuţ Mănăstireanu: “Chestiunea abuzurilor sexuale în bisericile evanghelice din România a rămas, până acum cel puţin, un subiect tabu în România. Poate că explicaţia constă în faptul că etica strictă a evanghelicilor, mai ales în chestiuni legate de sexualitate, face ca, pentru cei mai mulţi dintre noi, asemenea aberaţii să pară implauzibile între membrii acestor comunităţi. Există însă şi o altă dimensiune, nevăzută, a acestei chestiuni. Sfiala – legitimă de altfel în astfel de chestiuni intime, dar şi pudibonderia – patologică, mai ales atunci când este înrădăcinată într-o atitudine negativă, de sorginte neoplatonică, faţă de sexualitate, îi face pe evanghelici să evite subiectele legate de sexualitate, atât în predicare, cât şi în catehizare (legată sau nu de căsătorie).”
danutm.wordpress.com

Un prelat anglican african cere demisia Episcopului homosexual
Arhiepiscopul Daniel Deng Bul de Sudan a solicitat ca Episcopul american declarat făţiş homosexual să demisioneze, „pentru a se conserva unitatea Comuniunii Anglicane”. Prelatul le-a vorbit liderilor anglicani la Conferinţa Lambeth, insistând nu doar pe retragerea Episcopului Gene Robinson de New Hamphire ci şi ca cei care l-au consacrat să admită în mod public că au greşit.
Catholica

Universitatea din Betleemfondată şi condusă de Fraţii Şcolilor Creştinepunct de referinţă pentru educaţia tinerilor din Ţara Sfântă
În Ţara Sfântă, Universitatea din Betleem, fondată şi condusă de Fraţii Şcolilor Creştine, este instituţia catolică care se ocupă de formarea tinerilor, într-un oraş ce este şi în prezent divizat în două părţi, de un zid despărţitor. În ciuda limitărilor dreptului la libertate, impuse de regimul militar, peste 500 de tineri palestinieni au reuşit să frecventeze universitatea şi să obţină licenţa. În total, sunt peste 11 mii studenţii absolvenţi ai Universităţii din Betleem, fiind în prezent integraţi în societatea palestiniană şi aducându-şi propria contribuţie la construirea păcii.
Radio Vatican

Officials Say Militants Killed Christian, Planned to Assassinate American
Indonesian terror suspects executed a Christian teacher in front of his family and were planning to assassinate an American language teacher before their arrest this month, a top anti-terrorism official and the suspects’ lawyer said Monday.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s