Info Creştin – 24-25 iulie 2008

Protocol de cooperare privind Parteneriatul ‘Asistenţă Medicală şi Spirituală’
În 24 iulie, la Reşedinţa Patriarhală, a fost semnat protocolul de cooperare privind Parteneriatul ‘Asistenţă Medicală şi Spirituală’ dintre Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii Publice.
Basilica

Moştenirea lăsată de Dan Sluşanschi
Ioana Costa: „Anii în care a ţinut cursuri la Facultatea de Teologie Ortodoxă, susţinând cu autoritatea sa ştiinţifică secţia de filologie clasică, au coincis cu efortul de a coordona (ca elenist) primele două volume din seria Septuaginta, care apare sub patronajul Colegiului Noua Europă.”
Ziarul Lumina

Delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române la aniversarea a 1020 de ani de la creştinarea poporului rus
O delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române va participa la Kiev, în zilele de 26-28 iulie 2008, la festivităţile prilejuite de aniversarea a 1020 de ani de la creştinarea poporului rus, în timpul cneazului Vladimir al Kievului.
Basilica

Comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei
“În legătura cu declaraţile făcute de către unii preoţi că ÎPS Petru Păduraru, Mitropolitul Basarabiei ar evita dialogul, Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei precizează: […] Regretăm că preoţii nemulţumiţi nu s-au ţinut de cuvânt de a delega trei preoţi pentru un dialog cu trei clerici mandataţi de către ÎPS Petru, aşa cum s-a convenit la 15 iulie curent, pentru a identifica de comun acord problemele care urmează să fie soluţionate conform statutului Mitropoliei Basarabiei. […]”
Novopress Chişinău

ZMT 2008 în date statistice
Papa a fost primit oficial la Sydney de jumătate de milion de persoane. Numărul pelerinilor internaţionali şi al celor locali a fost cam acelaşi: 110.00 au sosit din afara ţării, 113.000 fiind australieni, în total înregistrându-se 223.000 de pelerini. Exceptând Australia, la ZMT au participat 170 de naţiuni. De marţi până duminică au avut loc 450 de evenimente în cadrul Festivalului Tinereţii.
Catholica

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s