Info Creştin – 21 iulie 2008

Primul fragment din cel mai vechi exemplar al Bibliei va fi disponibil on-line joi, 24 iulie
Biblioteca Britanică, Mănăstirea «Sf. Ecaterina» de pe muntele Sinai, Biblioteca Naţională Rusă din Sankt Petersburg, Biblioteca universitară din Leipzig şi alte instituţii lucrează la proiectul de editare on-line a unuia dintre cele mai vechi manuscrise cunoscute ale Noului Testament, «Codex Sinaiticus» (sec. IV). Primul fragment va fi disponibil utilizatorilor de Internet joi, 24 iulie, la adresa http://www.codex-sinaiticus.net, şi include primele 100 de pagini din totalul de 400 de pagini faţă-verso ale Codex Sinaiticus.
Radio Trinitas

Biserica, mai mult suspectată decât ajutată de „presa specială
“În legătură cu articolul intitulat Patriarhia, la un pas de cotaţie la bursă, apărut în săptămânalul Reporter Special din 21-28 iulie 2008, fără semnătură (!), Patriarhia Română face următoarele precizări: […] Pentru a-l ajuta pe Reporterul Special să înţeleagă modalităţile de funcţionare economico-financiară ale Bisericii Ortodoxe Române, precizăm faptul că de la parohie şi până la Patriarhie există organisme deliberative şi executive cu atribuţii precise, inclusiv în ceea ce priveşte evidenţa donaţiilor şi controlul gestionării fondurilor şi a administrării bunurilor. […]”
Basilica

Popa de la Tanacu s-a substituit medicilor
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apărările formulate de fostul preot Daniel Corogeanu şi măicuţele de la Tanacu, prin care susţineau că „nu au cunoscut sau au avut o reprezentare greşită a datelor realităţii” în cazul Irinei Cornici, magistraţii arătând că aceştia puteau să prevadă decesul tinerei.
Ziua

Ecumenismul a ajuns într-un moment critic
Papa Benedict al XVI-lea consideră că mişcarea ecumenică a ajuns într-un punct critic, dar că trebuie rezistat tentaţiei de a vedea doctrina ca ceva care divizează. Afirmaţiile au fost făcute în Sydney, la o întâlnire ecumenică cu aproximativ 50 de lideri religioşi.
Catholica

Archbishop Warns of ‘Severe Challenges’ at Lambeth
The Archbishop of Canterbury told 650 bishops gathered at the Lambeth Conference on Sunday that the Anglican Communion is in the midst of “one of the most severe challenges” in its history.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s