Info Creştin – 19 iulie 2008

Calea de mijloc
Teodor Baconsky: “Presupun că toţi cei interesaţi de viaţa Bisericii au urmărit cu sufletul la gură ultima reuniune Sf. Sinod, aşteptînd mai cu seamă decizia privitoare la ‘cazurile’ Corneanu şi Drincec. Miza era imensă. Iar hotărîrea adoptată de corpul nostru episcopal s-a dovedit inspirată, căci plină de măsură pastorală. […] Dacă hotărîrea de caterisire ar fi obţinut o cît de subţire majoritate, întreaga zestre a BOR pe planul dialogului cu alte Biserici creştine ar fi fost spulberată. Din fericire, înţelepciunea şi moderaţia sinodalilor au prevalat. Însă situaţia din BOR nu rămîne mai puţin neclară.” (Dilema veche, Nr. 231, 17-23 iulie 2008 )

Patriarhul Daniel, un om al noului mileniu
Dănuţ Mănăstireanu: “Desigur, alegerea lui Daniel Ciobotea ca Patriarh nu a însemnat şi sfârşitul campaniei organizate împotriva lui de naţionaliştii din Biserică. Atitudinea agresivă a aripii ultraconservatoare din BOR împotriva Patriarhului şi-a făcut din nou auzit glasul cu ocazia crizei recente cauzată de împărtăşirea necanonică a Mitropolitului Nicolae al Banatului într-o biserică greco-catolică.”
danutm.wordpress.com

Un episcop rus l-a afurisit pe Patriarhul Aleksei al II-lea
Episcopul de Ciukotka şi Anadyr, Diomed, l-a afurisit pe Patriarhul Rusiei, Aleksei al II-lea, şi a propus judecarea lui şi a altor prim stătători ai Bisericii ortodoxe ruse (RPT), inclusiv pe şeful departamentului pentru relaţii externe, mitropolitul Smolenskului şi Kaliningradului, Kiril. Patriarhia rusă, citată de presa de la Moscova, se arată „şocată” de cele întâmplate şi nu exclude varianta ca scrisoarea ajunsă în presă să fie un simplu fals. Diomed, susţinător declarat al monarhiei, a fost exclus din Biserica Ortodoxa rusă.
HotNews

Benedict al XVI-lea împotriva „ruşinii”, constituită de abuzurile sexuale în Biserică
Sâmbăta la Sydney a început pentru Benedict al VI-lea cu o Liturghie euharistică în catedrala Sfânta Maria, Ajutorul Creştinilor, Patroana Australiei, concelebrată împreună cu clerul australian, între care 65 de episcopi – dar mai ales cu viitorul acestei Biserici locale, seminariştii, novicii şi novicele – şi cu un nou act de solidaritate din partea Papei pentru victimele abuzurilor sexuale comise de clerici.
Radio Vatican

Texas OKs Bible Course for High Schools
The Texas State Board of Education on Friday gave final approval to establishing a Bible elective for high schools but left specific class guidelines up to local school districts.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s