Info Creştin – 16 iulie 2008

Au apărut numerele 1 şi 2 ale revistei ‘Studii Teologice’ pe anul 2008
Revista ‘Studii Teologice’ este o publicaţie a Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din ţară, în care sunt publicate studii de specialitate, studii dogmatice, misionare şi pastorale.
Radio Trinitas

Prima Liturghie greco-catolică în biserica din Simand după 60 de ani
Duminică, 13 iulie 2008, la ora 8:50 dimineaţa, biserica greco-catolică din Simand a început să se umple de numeroşii credincioşi veniţi să asiste la prima Sfântă Liturghie greco-catolică săvârşită în acest lăcaş de cult după 60 de ani. Biserica greco-catolică din Simand, la fel ca toate proprietăţile şi bunurile Bisericii Greco-Catolice, au fost confiscate de Statul comunist ateu în 1948 şi date, în cea mai mare parte, în folosinţa Bisericii Ortodoxe Române.
Greco-Catolica

Lăcaş de cult românesc la Ierihon
Este impresionantă în primul rând arhitectura locaşului, cu biserica ortodoxă în centru şi clădirile înalte de 3 etaje care o înconjoară, şi care formează de fapt împrejmuirea propriu-zisă, circulară, a aşezământului. Dacă biserica zveltă, românească, pictată în stil bizantin de doi pictori din Bucureşti, este foarte frumoasă (lipseşte doar catapeteasma, în lucru acum), clădirile din piatră şi marmură mai au încă multe spaţii comune neterminate.
Romanian Global News

Părintele Alexander Schmemann: “Fără bucurie, smerenia şi rugăciunea sunt lipsite de har“
Augustin Păunoiu: “Cuvintele lui Schmemann despre omul modern şi graba lui de a face cât mai multe lucruri deodată ne dezvăluie analiza atentă pe care acesta a făcut-o societăţii secolului al XX-lea. Decanul de la „Sfântul Vladimir“ socotea că greşeala majoră este identificarea vieţii cu activismul, cu gândirea. De aici se naşte incapacitatea de a ‘trăi’ pur şi simplu, adică de a simţi, de a preţui, de a trăi viaţa ca dar veşnic.”
Ziarul Lumina

Study: Who Really Are the ‘Unchurched’?
With churches largely mapping out their local mission around what they identify to be an „unchurched” population, a research firm set out to paint a clearer picture of who unchurched Americans really are. Results showed that only 63 percent of „churched” Americans actually attend worship services once a week or more.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s