Info Creştin – 14 iulie 2008

Provocarea Patriarhului Daniel
Răzvan Mihai Vintilescu: „Biserica Ortodoxă Română trece printr-un moment greu. Cazul Corneanu (mitropolitul Banatului ce s-a împărtăşit la o biserică greco-catolică – n.r.) a fost o piatră de încercare. Pentru că orice altă hotărâre ar fi stigmatizat-o drept o instituţie ofticoasă, a cărei existenţă depinde de tăria cu care-şi păzeşte ţarcul. Întrebarea este ce se va întâmpla cu următorul popă ortodox ce va sluji împreună cu un cleric de altă religie? Asta cred că este marea provocare a Patriarhului Daniel.”
Cotidianul

Mitropolit – da, ecumenism – nu
Ramona Băluţescu: ”Pentru bănăţeni, este o victorie. Mitropolitul Nicolae Corneanu nu a fost nici caterisit, nici pensionat, nici nu s-au întâmplat alte câteva lucruri urâte care au fost vehiculate în ultimul timp. […] Ce Sfântul Sinod a dat cu o mână, a luat cu zece. Explicaţii din toate părţile, analize, vociferări vor veni, cu siguranţă, zilele următoare. Până atunci, să ne gândim la un fapt simplu şi care va ridica probleme multor familii mixte din regiunea noastră: nici măcar la înmormântări nu o să mai putem chema preoţii casei, în cazul în care familia are mai mult de unul… Mulţumim, Sfânt Sinod, pentru înţelepciunea dovedită în ‘cazul Corneanu’. Dar cu restul ce facem, ne dezbinaţi şi mai mult decât o făceaţi şi până acum?…”
Timpolis

Transilvania, Kosovo, Rusia şi IPS Bartomeu Anania
“Prin starea de tensiune pe care o întreţine în Transilvania între ortodocşi şi greco-catolici care în ultimele luni s-a amplificat alarmant, în unele localităţi ardelene fiind pe punctul să degenereze într-un conflict inter-religios în toată regula, Bartolomeu Anania nu face decât să dovedească că acţionează în interesul Rusiei în România, interes care după al doilea război mondial a făcut să ne ucidem românii între noi, după 1989 să nu ne unim cu fraţii români de peste Prut, iar astăzi să se caute dezbinarea noastră pe motive religioase.”
mirceadabacan.wordpress.com

Papa Benedict al XVI-lea a sosit la Sydney pentru cea de-a 23-a Zi Mondială a Tineretului
După 21 de ore de călătorie – incluzând zborul de la Roma şi escala tehnică la Darwin în nordul Australiei – papa Benedict al XVI-lea a sosit la Sydney. Miercuri, Papa va sosi la Cathedral House din Sydney, – reşedinţa arhiepiscopală – pentru ca de joi să înceapă participarea sa la Ziua mondială a tineretului.
Radio Vatican

Controversial ‘Revivals’ Draw Even Pentecostal Critics
LAKELAND, Fla. (AP) – Todd Bentley believes God acts through him to cure cancer, heal the deaf and raise the dead. His tactics, sometimes violent, have made skeptics even of Pentecostals who believe in concepts that aren’t accepted by all branches of Christianity such as speaking in tongues, miraculous healing and spontaneous twitching from the Holy Spirit.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s