Info Creştin – 12 iulie 2008

A apărut ultimul număr al revistei ‘Glasul Bisericii’
La Editura “Cuvântul Vieţii” a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a apărut ultimul număr al revistei ‘Glasul Bisericii’. Publicaţia prezintă cele mai importante evenimente din viaţa Bisericii Ortodoxe Române cu precădere din eparhiile care fac parte din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei. Ultimul număr al publicaţiei ‘Glasul Bisericii’ cuprinde, în cele 400 de pagini, evenimentele bisericeşti importante din ultimele trei luni.
Radio Trinitas

Laicatul cere pocăinţa lui Corneanu
Cele peste 50 de asociaţii şi fundaţii iniţiatoare ale Memoriului Laicatului Ortodox referitor la apostazia mitropolitului Nicolae Corneanu şi a episcopului Sofronie Drincec au anunţat ieri că respectă hotărârea Sinodului de a primi „regretul şi pocăinţa” celor doi ierarhi. Semnatarii Memoriului consideră că hotărârea Sfântului Sinod trebuie urmată însă de renegarea în scris şi în mod public a faptelor reprobabile ale celor care „au produs tulburare in Biserica prin gesturile lor necanonice”.
Ziua

Curtea de Strasbourg recunoaşte statutul juridic al Patriarhatului ecumenic de Constantinopol negat mereu de guvernul turc
Minorităţile religioase în Turcia nu sunt de fapt recunoscute ca personalităţi juridice şi de aceea nu pot poseda proprietăţi. Prin această sentinţă, patriarhatul nu numai că va putea deţine proprietăţi în Turcia, ci drepturile sale sunt de acum tutelate de Curtea de la Strasbourg, din care Turcia însăşi face parte.
Radio Vatican

Bisericile din Canada, împotriva declarării ‘Tatăl nostru’ incorect politic
Reprezentanţii Bisericilor creştine din Canada protesteaza impotriva încercărilor de a declara ‘Tatăl nostru’ incorect politic, încercând eliminarea rostirii rugăciunii, care precede începerea lucrărilor parlamentarilor canadieni.
Radio Trinitas

Reverendul Jesse Jackson îşi cere scuze public după ce a spus că l-ar castra pe Barack Obama
Reverendul Jesse Jackson, una dintre cele mai proeminente figuri publice din SUA, si-a cerut public scuze după ce a fost protagonistul unei gafe de proporţii: el a fost surprins de televiziunea Fox News în timp ce-i spunea unui apropiat „i-aş tăia testicolele lui Barack Obama”. Jesse Jackson a făcut această remarcă în studioul Fox News, înaintea unui talk-show, fără să-şi dea seama că microfoanele erau pornite. El s-a arătat extrem de supărat pe modul în care Barack Obama tratează populaţia de culoare.
HotNews

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s