Info Creştin – 10 iulie 2008

Cristian Bădiliţă despre decizia BOR: Înapoi în cavernă
“Prin urmare, te-ai împărtăşit cu creştinii, pierzi gradul, sutana, barba şi, în cazul mirenilor, posibilitatea de a te împărtăşi într-un locaş BOR. Asta e! Bucuroşi, prea bucuroşi le-om duce toate, cum le-am dus şi pân’acum. Să nu mi se spună însă că o asemenea atitudine are de-a face cu evanghelia lui Iisus Hristos. Sinodul BOR să se întoarcă singur în caverna resentimentului şi urii faţă de Biserica katolike kai apostolike, aşa cum glăsuieşte Crezul de la Niceea, eu nu pot înghiţi aşa ceva, nici ca mirean, nici ca simplă fiinţă umană. Prin Iliescu, Băsescu şi clica lor de pseudointelectuali arivişti Statul Român s-a întors, întru batjocura martirilor Revoluţiei, la anii 1970, anii „chinezeşti” ai lui Ceauşescu; prin sedinţa sinodală din 8 iulie 2008, BOR s-a reîntors „ferice” la 1054 (măcar s-o facem lată!), ca şi cum istoria, sfinţită de Întrupare şi de Înviere, n-ar fi avut absolut nici un sens vreme de o mie de ani.”
Greco-Catolica

Sinodul BOR l-a iertat pe Mitropolitul Cornean
Publicistul ortodox Razvan Codrescu crede însă că „Sinodul s-a eschivat. Această decizie nu face decât să prelungească o stare de tensiune inutilă în rândul ortodoxiei. Trebuia să existe o formă de sancţiune”. Prin decizia sa, Sfântul Sinod pare să fi înclinat balanţa în favoarea ecumeniştilor din BOR. Patriarhul Daniel, văzut ca lider al acestui curent, şi-a exprimat mai demult punctul de vedere în legătură cu gestul lui Corneanu, într-un comunicat de presă: „Sfântul Sinod are responsabilitatea păstrării dreptei credinţe în faţa relativismului doctrinar canonic, precum şi datoria de a apăra unitatea internă a Bisericii în faţa extremismului de tip sectar şi a fanatismului justitiar”.
România liberă

Sinod – Corneanu şi Sofronie au fost mustraţi
Referitor la situaţia creată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că în noul context de frăţietate binevoitoare din ultimul timp ‘constatăm însă şi o slăbire progresivă a disciplinei canonice ortodoxe privind comportamentul liturgic al ortodocşilor faţă de alţi creştini, mai ales faţă de romano-catolici şi greco-catolici’. […] Patriarhul i-a îndemnat pe toţi ortodocşii români să nu folosescă cu uşurinţă cuvinte grele precum ‘erezie’ şi ‘apostazie’.
Jurnalul Naţional
10 iulie 2008

Comunicat de presă al Patriarhiei Ecumenice
“În legătură cu unele afirmaţii publicate în presă, conform cărora patriarhul Bartolomeu ar fi declarat că posibila ‘dublă comuniune’ a aşa-numitului Ordin Catolic Elen (Unit), respectiv comuniunea atât cu Roma, cât şi Constantinopolul, Patriarhia Ecumenică dezminte aceste informaţii ca fiind neadevărate şi reafirmă poziţia sa în această privinţă, potrivit căreia comuniunea deplină în credinţă trebuie să constituie un pas premergător / un precedent pentru comuniunea euharistică.”
Radio Trinitas

Wycliffe International este cel mai nou partener global al World Evangelical Alliance
SUA (MNN) ― World Evangelical Alliance a oferit organizatiei Wycliffe International posibilitatea de a sluji impreuna in misiune in special in pregatirea de persoane care sa se implice in proiectele misionare initiate de catre World Evangelical Alliance. Wycliffe International este o organizatie crestina specializata in traduceri. In prezent exista 22 de limbi care nu beneficiaza de traducerea Scripturii iar viziunea Wycliffe International este sa schimbe aceasta situatie pana in anul 2025.
Mission Network News

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s