Info Creştin – 7 iulie 2008

Actul unirii celor două eparhii româneşti din Statele Unite a fost înfăptuit!
“După 61 de ani de separare, scindari, certuri, împăciuiri, dialoguri, negocieri, şi în cele din urmă soluţii însoţite de post şi rugăciune, iată că ceea ce era de neimaginat în urmă cu 10 ani azi este înfăptuit.”
Romanian Tribune

Patriarhia Română salută unificarea celor două eparhii ortodoxe româneşti din America
„Patriarhia Română ia act cu bucurie de hotărârile congreselor celor două eparhii ortodoxe româneşti din America şi Canada care, în aceste zile, după peste şase decenii de despărţire, au decis să se unească sub oblăduirea canonică şi spirituală a Bisericii-mame, Biserica Ortodoxă Română. Actul de unire este rezultatul dialogului dintre ierarhii, preoţii şi credincioşii celor două eparhii, dialog încurajat de Patriarhia Română.”
Basilica

Societatea „Timişoara” îndeamnă Sinodul BOR să nu intervină între fraţii din Banat
Societatea civilă din Timişoara a trimis o scrisoare deschisă Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, căreia îi cere să nu permită forţelor întunecate ale urii, vrăjmăşiei şi dezbinării să intervină în spiritul de iubire creştină şi de fraţietate care a domnit de sute de ani în Banat. Scrisoarea este o formă se sprijin pentru Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, a cărui soartă se va decide în zilele de 8 şi 9 iulie de către Sfântul Sinod. Pe unele site-uri de internet a apărut deja informaţia că mitropolitul va fi pensionat „administrativ”, ca o pedeapsă pentru gestul său, interzis de către canoanele ortodoxe.
Bănăţeanul

Un context şi evenimentul său revelator
Smaranda Vultur: “În conformitate cu o tradiţie, de lungă durată în Banat, constituită în cel puţin două secole de convieţuire, în numeroase localităţi în care au locuit oameni de mai multe confesiuni, Paştele sau ruga (hramul bisericii, respectiv nedeea sau chirvaiul, pentru germani), erau sărbători la care participa întreaga comunitate, în ciuda decalajelor calendaristice între catolici, ortodocşi români sau ortodocşi sârbi etc. […] Consider aşadar că ÎPS Nicoale a procedat în deplin respect faţă de religia celuilalt, de altfel, în cazul de faţă, frate creştin, iar cele două părţi ale răspunsului dat de ÎPS Bartolomeu [Adevărul, 16 iunie 2008] conţin o gravă acuzaţie. Dincolo de evenimentele jignitoare care transpar din echivalarea fără reticenţe a Euharistiei primite într-o biserică greco-catolică cu un borş de urzici, m-a şocat tonul superior, lipsa totală de smerenie cu care ÎPS Nicolae e apostrofat ca un novice în cele bisericeşti.” (22, Nr. 27 (956), 1-7 iulie 2008 )

Evangelicals say McCain’s the one
Dozens of Christian leaders meeting in Denver have concluded they should „get behind Sen. John McCain even if they didn’t like everything about him” because the alternative, presumptive Democratic candidate Sen. Barack Obama, actually could oversee the criminalization of Christianity, according to a report.
World Net Daily

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s