Info Creştin – 2 iulie 2008

Patriarhia Română are un site nou
În 1 iulie 2008 a fost lansat noul site oficial al Patriarhiei Române, http://www.patriarhia.ro, cu o interfaţă grafică dinamică şi funcţională.
Basilica

Comunicat: Acuze nedrepte la adresa Bisericii Ortodoxe Române
“Preocuparea constantă a episcopului László Tőkés şi a reprezentanţilor Bisericii greco-catolice din România de denigrare atât a Bisericii Ortodoxe Române, cât şi a Statului român în străinătate – acuzând pe nedrept că acestea, împreună, acţionează în dauna minorităţilor religioase şi etnice din România – nu face decât să contribuie la degradarea relaţiilor dintre culte în România.”
Basilica

Comuniune de credinţă
Dan Stanca: „De partea IPS Corneanu s-au ridicat în general societatea civilă, emancipată, liberală şi, evident, greco-catolicii. Împotriva sa s-au exprimat ortodocşii calificaţi repede drept fundamentalişti. Poate că adevărul este ca întotdeauna într-o zonă mediană, în lumina căreia mitropolitul Banatului nu este nici ereticul impardonabil, dar nici iluminatul fără prihană. Probabil că Sfântul Sinod este conştient de acest fapt. De aceea nici nu se dumireşte cum să soluţioneze cazul. Asprimea unei sancţiuni ar fi poate exagerată, blândeţea nu e văzută cu ochi buni în toată lumea ortodoxă de la Moscova la Athos. Atunci? Greu să fii în pielea PF Daniel.”
România liberă

Ofensiva rusă în Basarabia
Soborul Bisericii Ortodoxe Ruse, reunit la Moscova în perioada 24-29 iunie, a atacat direct recunoaşterea de către Biserica Ortodoxă Română a reactivării eparhiilor Mitropoliei Basarabiei. În declaraţia finală a bisericii conduse de Patriarhul Alexei, Mitropolia românească de peste Prut este calificată drept „o nouă ameninţare socială pentru unitatea bisericească şi armonia socială” din Republica Moldova şi Ucraina.
Romania Global News

Henry Chadwickun aristocrat intre teologii anglicani
Profesorul Chadwick şi-a cheltuit cea mai mare parte a eforturilor sale academice în clarificarea controverselor teologice din perioada Bisericii primare, manifestând o deosebită simpatie în explicarea motivaţiilor celor implicaţi în aceste controverse. Aceeaşi atitudine de simpatie şi înţelegere l-a caracterizat pe Chadwick şi atunci când a fost implicat în dialogul teologic dintre anglicani şi catolici sau ortodocşi în anii 70.
danutm.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s