Info Creştin – 29 iunie 2008

La o expoziţie
Andrei Pleşu: “Pentru a te înscrie în tradiţia vie a artei creştine trebuie să o studiezi în datele ei concrete, în contextul ei originar. E ceea ce Sorin Dumitrescu numeşte ‘arheologia artei bizantine’. Studiul atent al frescelor şi icoanelor medievale, reconstituirea lor analitică, detaliul adus în gros-plan, reflecţia tenace asupra compoziţiei, proporţiilor, desenului, toate acestea sînt indispensabile pentru cel care vrea să ajungă nu doar la o înţelegere arhivistică a lucrurilor, ci la familiaritate, empatie, convieţuire.” ( Dilema veche, Nr. 228, 26 iunie – 2 iulie 2008 )

Despre suferinţă şi domnul Singer
Nicolae Drăguşin: “Articolul dlui Peter Singer [Un Dumnezeu al suferinţei? din Dilema veche nr. 224] nu m-a convins deloc de faptul că Dumnezeu nu este atotputernic, atotştiutor şi bun. Dimpotrivă, este bun tocmai pentru că oferă omului libertatea nu doar ca posibilitate a pedepsei veşnice, ci şi a mîntuirii. În acest sens, suferinţa este un exerciţiu al libertăţii şi metodă de mîntuire (în acest spirit, exemplul ‘Cărţii lui Iov’ este folosit cu nepotrivire în articol). Dumnezeu este atotputernic pentru că, deşi stăpîn al celor văzute şi nevăzute, el lasă posibilitatea (extrem de limitată în timp) omului de a se considera el însuşi un dumnezeu (cum altfel s-ar explica pasiunea la început în gîndire şi apoi în practica totalitară s supraomului?). Nu în ultimul rînd, Dumnezeu este atotştiutor nu neapărat pentru că are cunoştinţă de suferinţa omului, după cum opinează Peter Singer, ci deoarece de la bun început a ştiut în ce fel omul îşi va folosi libertatea.” ( Dilema veche, Nr. 228, 26 iunie – 2 iulie 2008 )

Revista lunară „Paulus” publicată pentru Anul Paulin
Cu ocazia inaugurării Anului Paulin apar în 400 de librării 45.000 de exemplare ale revistei lunare „Paulus” care vrea să-l facă cunoscut pe „apostolul neamurilor”. Revista va fi cuplată cu situl „paulusweb.net”.
Radio Vatican

În Polonia se cere excomunicarea ministrului sănătăţii
Activiştii pro-life din Polonia au chemat la excomunicarea ministrului sănătăţii, Ewa Kopacz, care a fost implicată în coordonarea unui avort făcut de o fetiţă de 14 ani, găsind spitalul dispus să facă avortul la un caz foarte mediatizat în Polonia.
Catholica

Survey Indicates ‘Bland Secularism’ among America’s Religious
An unexpected percentage of Americans seem confused about the teachings of their faith, Christian scholars and leaders commented after viewing findings from the latest Pew Forum on Religion and Public Life survey.
The Christian Post

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s