Info Creştin – 28 iunie 2008

Cristian Badiliţă: 12 mirări despre „cazul Corneanu”
“Toată neghiobimea ortodoxistă a ajuns să-i administreze lecţii de etică, de teologie, de mântuire unui om care, fie spus în treacăt, este ierarh ortodox de peste cinci decenii. Cum oare, aşa, dintr-o dată l-a cuprins pe vlădica Nicolae ‘pofta de erezie’? Dintr-o dată a luat-o razna prin mirişte închinându-se lui Mamona? Mai întâi, se face confuzia între romano-catolici şi greco-catolici. Dacă e să luăm lucrurile la bani mărunţi, atunci trebuie spus că între greco-catolici şi ortodocşi nu există nici o diferenţă de ordin ritualic şi dogmatic. Singurul element care-i ‘desparte’ este recunoaşterea, de către greco-catolici, a Papei de la Roma ca ierarh suprem. Aşadar toate ‘discuţiile’ privitoare la filioque şi celelalte ‘erezii’ catolice… n-au obiect. Mitropolitul Corneanu nu s-a împărtăşit cu romano-catolicii, n-a rostit Crezul cu filioque etc.”
Greco-Catolica

Corul Madrigal concertează la Biserica Caşin
Mâine, de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, la Biserica Caşin din Bucureşti, va avea loc un concert susţinut de corul Madrigal. În cadrul evenimentului, care va începe la ora 19.00, vor fi prezentate piese din repertoriul muzical bizantin.
Basilica

Bisericile şi organizaţiile creştine din Iaşi vor ajuta împreună
Zilele trecute, a avut loc, la Iaşi, o întâlnire cu caracter consultativ a bisericilor creştine şi a organizaţiilor cu caracter creştin, în care s-a discutat despre nevoile spirituale ale unui oraş, despre rolul pastoraţiei în mediul urban, precum şi despre identificarea şi rezolvarea problemelor comune cu care se confruntă ieşenii, din punct de vedere spiritual. Evenimentul a fost organizat de World Vision şi a încercat să descopere misiunea bisericilor la nivel urban.
Ziarul Lumina

Întronizarea primului episcop al Episcopiei Ortodoxe a Australiei şi Noii Zeelande
Duminică, 29 iunie, la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Melbourne are loc ceremonia de întronizare al primului episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande, Mihail Filimon.
Basilica

Romania Churches Divided Over 11-Year-Old’s Abortion Approval
BUCHAREST, Romania (AP) – The government ruled Thursday that an 11-year-old rape victim would be allowed to have an abortion in Romania, dismissing the opposition of 20 church groups.
The Christian Post

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Info Creştin – 28 iunie 2008

  1. pct zice:

    La adresa de mai jos gasiti o analiza din punct de vedere istoric si dogmatic a notiunii de Filioque in traditia catolica. Va invit sa cititi si ce spun altii despre acest subiect:


    „Ereziile” catolice revizitate de un istoric crestin ortodox (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s