Info Creştin – 23 iunie 2008

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, despre gestul mitropolitului Nicolae Corneanu
“Dacă ar fi fost un ierarh catolic, gestul său ar fi fost imputabil. Atenţie!, însă, că Dreptul canonic, ca şi… Codul rutier, ca şi toate regulile noastre de comportament este nu pentru a acuza, ci pentru a salva. A fost prima lecţie pe care am învăţat-o la Drept canonic, cu un profesor român, docent la Universitatea Pontificală Urbariană din Roma. Acesta mi-a spus: ‘Învăţăm nişte norme care nu sînt pentru a da în cap cuiva, nu sînt pentru a… caterisi oameni, pentru a-i respinge de la Biserică, ci tocmai pentru a-i salva din situaţii dificile’. De aceea, există un alt principiu care zice: Fortiter in re, suaviter in modo, adica să fim puternici în reguli, dar să fim domoli în aplicarea lor.”
Ziarul Făclia

Mitropolitul Nicolae Corneanu este internat la Institutul de Cardiologie din Timişoara
Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, este internat la Institutul de Cardiologie din Timişoara, transmite corespondentul NewsIn. Directorul Institutului de Cardiologie din Timişoara, rectorul Ştefan Iosif Drăgulescu a declarat că mitropolitul a cerut medicilor să nu ofere relaţii cu privire la boala sa.
Cotidianul

A treia ediţie a Simpozionului “Şcoala Ardeleană”
În perioada 20-21.06.2008 a avut loc în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea a treia ediţie a Simpozionului „Şcoala Ardeleană”. Simpozionul a fost organizat în colaborare de Asociaţia Episcop Vasile Aftenie şi Episcopie Română Unită, Greco-Catolică de Oradea şi s-a desfăşurat sub preşedinţia Episcopului Virgil Bercea.
BRU

Declaraţia Patriarhiei Moscovei privind neparticiparea la întâlnirea de la Rhodos
“Serviciul de comunicaţii al Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti al Patriarhiei Moscovei este împuternicit să declare că astfel de manifestări de dictat unilateral din partea reprezentanţilor Patriarhiei de Constantinopol îngreunează foarte mult găsirea unei soluţii care să mulţumească ambele părţi în legătură cu reglementarea canonică a statutului Ortodoxiei în Estonia şi, de asemenea, periclitează realizarea unităţii ortodoxe, întărirea căreia este una din grijile principale a Bisericii Ortodoxe Ruse.”
Radio Trinitas

Pastor: Haggard has Left ‘Restoration Program’
The evangelist forced out of his job after being caught up in a sex scandal involving a male prostitute has left a „spiritual restoration program” and no longer has any ties to the megachurch he founded, the congregation’s new pastor said Sunday.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s