Info Creştin – 21 iunie 2008

Şcolile de Teologie: tradiţie, seriozitate, performanţă
Astăzi, în ţară, există 33 de seminarii teologice liceale ortodoxe, trei licee teologice ortodoxe şi trei licee pedagogice cu clase de profil teologic, precum şi 14 facultăţi de Teologie ortodoxă.
Ziarul Lumina

Radioul este un amvon modern
Ce face ca un post de radio să fie catolic? Şi ce poate face ca un radio catolic să fie mai eficient? Acestea sunt unele dintre întrebările asupra cărora s-a reflectat în cadrul unei conferinţe organizate de Vatican, ce se află în curs de desfăşurare în Roma. Consiliul Pontifical pentru Comunicaţii Sociale a deschis joi, 19 iunie 2008, primul Congres mondial pe tema posturilor de radio catolice. Preşedintele Consiliului, Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, a declarat pentru ZENIT că conferinţa reuneşte persoane din aproximativ 50 de ţări reprezentând 63 de posturi de radio pentru „a sta de vorbă, a reflecta şi a înţelege care este identitatea şi misiunea unui post de radio catolic în lumea de astăzi”.
Catholica

Deschiderea festivităţilor dedicate Sf. Apostol Pavel, la Tars
Pentru Biserica Romano-Catolică, data de 28 iunie 2008 va marca deschiderea oficială a Anului Paulin, prilejuit de împlinirea a 2000 de ani de la naşterea Sf. Ap. Pavel. În Turcia, deschiderea festivităţilor va avea loc mâine, 22 iunie, în oraşul Tars, prin oficierea slujbei Sfintei Liturghii de către cardinalul Walter Kasper, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, care va lua parte şi la un Congres dedicat personalităţii Apostolului Neamurilor.
Radio Trinitas

Luteranii germani urmează să aleagă primul episcop care se declară deschis gay
Germanii luterani din Schleswig de nord urmează să decidă la 12 iulie dacă vor alege sau nu la funcţia de episcop pe un gay declarat Horst Gorski.
Novopress Chişinău

Presbyterians Ready for Debates, Major Changes
Delegates to the largest Presbyterian denomination in the country will open discussions on several contentious issues as they meet for their 218th General Assembly beginning Saturday. The Presbyterian Church (U.S.A.)’s highest governing body will tackle overtures, or resolutions, on the long-debated issue of ordaining non-celibate gays and lesbians and a more flexible polity. Other overtures delegates may consider include the definition of marriage and a stronger pronouncement of their faith in Jesus Christ as Lord and Savior.
The Christian Post

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s